Radović: Završili smo grupu na najbolji način; Ivanović: Svi moramo da budemo zadovoljni

Nikola Ivanović je igrao prvi put u ovom kvalifikacionom ciklusu, jer u prethodna dva „prozora” nije mogao da nastupi zbog obaveza u Evroligi sa Crvenom zvezdom. Samo njegovo prisustvo je podiglo kapacitete ekipe, što pokazuju i rezultati

7410 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Ivanović na utakmici u Odivelašu, Foto: FIBA
Nikola Ivanović na utakmici u Odivelašu, Foto: FIBA

Pobjedom nad Portugalom (77:62), Crna Gora je stavila tačku na prvu fazu kvalifikacija za Mundobasket, koju je završila sa četiri pobjede.

Učinak je sjajan, a mogao je da bude i bolji i gori, jer je kiks protiv Mađarske u „Bemax areni” ispravljen senzacionalnom pobjedom nad Francuskom prije tri dana u „Morači”.

„Čestitke mojim igračima, završili smo grupu na najbolji mogući način. Znali smo da nas čeka teška utakmica sa Portugalom, koji je bio rasterećen, jer nije imao šanse da prođe u drugu fazu. Trudio se, igrao sa karakterom i zaslužuje čestitke za to. Ove dvije pobjede u posljednjem prozoru su veoma važne, nastavljamo borbu u sljedećoj fazi”, istakao je selektor Boško Radović na pres konferenciji.

Nikola Ivanović je igrao prvi put u ovom kvalifikacionom ciklusu, jer u prethodna dva „prozora” nije mogao da nastupi zbog obaveza u Evroligi sa Crvenom zvezdom. Samo njegovo prisustvo je podiglo kapacitete ekipe, što pokazuju i rezultati.

„Poslije pobjede nad Francuskom smo znali da će ova utakmica biti teška za nas. Portugal uvijek igra isto, veoma tvrdo. Nije upisao pobjedu u ovim kvalifikacijama, ali je veoma opasan. Bili smo svjesni toga i odigrali smo dobar meč, gotovo sve vrijeme kontrolisali dešavanja na terenu. Svi moramo da budemo zadovoljni onim što smo uradili u posljednjih nekoliko dana”, istakao je 28-godišnji plejmejker.

Bonus video: