Sutjeska počela pripreme: Vujačić ostaje trener, Tomašević i Bojić produžili ugovore

Fokus kluba, kao i tokom prethodne sezone biće na igračima iz Nikšića, a biće angažovana i adekvatna pojačanja

3697 pregleda 3 komentar(a)
Darko Vujačić, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Darko Vujačić, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske danas su počeli pripreme za narednu sezonu, a iz kluba je saopšteno da su trener Darko Vujačić, odnosno igrači Vladimir Tomašević i Bogdan Bojić produžili ugovore.

Fokus kluba, kao i tokom prethodne sezone biće na igračima iz Nikšića, a biće angažovana i adekvatna pojačanja.

Na početku priprema okupilo se 14 igrača, uglavnom Nikšićana. Za par dana očekuju se i nova imena na probi, a do 10. avgusta će se formirati kompletna ekipa, piše na sajtu kluba.

Vujačić je u drugom dijelu prethodne sezone na klupi Sutjeske naslijedio Velimira Gašića i sa klubom ostvario primarni cilj – plasman u NLB ABA2 ligu.

Ekipa je, predvođena Vujačićem, regularni dio prethodne sezone u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi završila na prvom mjestu, ali je u baražu za polufinale eliminisana od Podgorice. U ABA2 ligi Sutjeska je stigla do četvrtfinala – na finalnom turniru u Skoplju bolji je bio domaćin – MZT.

Darko Vujačić je bivši igrač Sutjeske, U karijeri je igrao za Vojvodinu, Ibon, Lovćen, Mornar, Igokeu, Muharak iz Bahreina, Peć, Leotar, mađarski Marso, rumunski Pitešti i Ulcinj.

Vujačić se po završetku igračke posvetio trenerskoj karijeri. Vodio je Ulcinj i Vlazniju sa kojom je osvojio titulu u Albaniji 2015. godine. Bio je selektor U20 reprezentacije Albanije na Evropskom prvenstvu, B reprezentacije Crne Gore i juniorske reprezentacije Crne Gore.

Vladimir Tomašević je bio jedan od najboljih igrača Sutjeske prethodne sezone. U NLB ABA2 ligi je prosječno bilježio 15,7 poena, uz šest skokova i 1,9 asistencija. Prosječan indeks bio mu je 16,4.

U crnogorskom šampionatu Tomašević je prosječno postizao 16,5 poena, 6,5 skokova i 2,7 asistencija.

Tomašević je u karijeri igrao za Ibar, Jedinstvo, Ekstremaduru, Slobodu iz Tuzle i Podgoricu, odakle je i stigao u Sutjesku.

Bogdan Bojić je prethodne sezone u NLB ABA2 ligi prosječno postizao 4,5 poena, uz dva skoka. U crnogorskom šampionatu bilježio je 5,5 poena.

Bojić je u karijeri igrao za Budućnost Voli, Studentski centar i Slobodu iz Tuzle

Bonus video: