INFOGRAFIK Poziv za četiri bronzana momka: Žugić, Jovanović, Grbović i Anđušić konkurišu za Eurobasket

Mladi košarkaši su odličnim izdanjima u timu Dušana Dubljevića "zaradili" poziv, a najveće šanse da ode na prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji ima Žugić

26689 pregleda 25 komentar(a)
Andrija Grbović i Fedor Žugić slave pobjedu nad Izraelom u meču za bronzu na EP za mlade, Foto: FIBA
Andrija Grbović i Fedor Žugić slave pobjedu nad Izraelom u meču za bronzu na EP za mlade, Foto: FIBA

Dan nakon drugog navećeg uspjeha crnogorske košarke u mlađim reprezentativnim kategorijama, selektor seniora Boško Radović objavio je spisak za prvi "prozor" druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i učešće na Eurobasketu.

Na njemu su i četiri člana bronzane mlade selekcije - Fedor Žugić, Đorđije Jovanović, Andrija Grbović i Filip Anđušić.

Mladi košarkaši su odličnim izdanjima u timu Dušana Dubljevića "zaradili" poziv, a najveće šanse da ode na prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji ima Žugić.

Bek Ulma je već A reprezentativac, a klasu je pokazao na šampionatu Starog kontinenta za igrače do 20 godina u Podgorici, gdje je izabran u idealnu petorku.

Šansu bi možda mogao da dobije i 19-godišnji Danilovgrađanin Jovanović, zato što igra na poziciji "trojke", koja je "najtanja" u reprezentaciji, jer je siguran putnik na Eurobasket samo Dino Radončić.

Za "četvorku" Grbovića i "peticu" Anđušića će biti teško da se izbore za mjesto, jer fizički još ne mogu da se nose sa najjačima, a i konkurencija na tim pozicijama je velika.

Šta god da bude, njih četvorica su budućnost crnogorske košarke, uz ostale bronzane momke Luku Bogavca, Danila Ivanovića, Zorana Vučeljića, Iliju Varajića...

Ostatak spiska je očekivan. Nema Nikole Vučevića, koji je u razgovoru sa selektorom i rukovodstvom KSCG poručio da želi da odmori sa porodicom.

Nije pozvan ni Danilo Nikolić, kojeg nema u nacionalnom tmu od prošlog ljeta, a pozvani su uglavnom svi ostali igrači koji su nastupili na prvih šest utakmica kvalifikacija za Mundobasket.

Prvi put će opremu crnogorske reprezentacije zadužiti Kendrik Peri, koji će se sa Džonom Radebouom boriti za mjesto naturalizovanog igrača...

Bonus video: