Radović: Razočaran sam, ne zbog poraza, nego zbog toga kako smo poraženi, ali bolje je da ćutim

„Osim Vučeljića, koji ima 19 godina, imamo puno iskusnih igrača, koji su nastupali na ovakvim prvenstvima i igraju u svojim klubovima zapažene role. Mislim da smo dovoljno iskusni da nas ovo ne poremeti. Možda je dobro što je sjutra slobodan dan, da 'izduvamo' glave i naredne utakmice odigramo sa istim motivom i energijom kao i ovu“, rekao je Boško Radović

28684 pregleda 30 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Porazom od Turske, košarkaši Crne Gore su otvorili nastup u Tbilisiji u grupi A Evropskog prvenstva.

Presudila je odluka sudija da sviraju faul Marku Simonoviću u napadu, mada je pitanje da li je bila prava. Selektor Boško Radović nije želio da priča o tome na pres konferenciji, niti je to dozvolio Simonoviću, ali je jasno bilo šta o tome misli.

„Osjećam se prilično razočarano, ne zbog poraza, nego zbog toga kako smo poraženi. Bolje je da ćutim. Igrali smo dobru utakmicu, hrabro, disciplinovano. Tri minuta na kraju 2. četvrtine nismo imali fokus, ponajviše u odbrani, što je Turska iskoristila da ode na plus 10. Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično, stigli, poveli, a imali smo tri šuta za pobjedu i nismo ih ubacili. Žao mi je što nismo otvorili turnir pobjedom protiv odlične ekipe“, rekao je Radović.

Selektor smatra da srceparajući poraz neće uticati na atmosferu u ekipi.

„Osim Vučeljića, koji ima 19 godina, imamo puno iskusnih igrača, koji su nastupali na ovakvim prvenstvima i igraju u svojim klubovima zapažene role. Mislim da smo dovoljno iskusni da nas ovo ne poremeti. Možda je dobro što je sjutra slobodan dan, da 'izduvamo' glave i naredne utakmice odigramo sa istim motivom i energijom kao i ovu“.

Crnu Goru čekaju dvije najvažnije utakmice - u subotu protiv Belgije i nedjelju protiv Bugarske. Ukoliko dobije oba protivnika, biće na pragu osmine finala.

„Protiv Turske smo odigrali odličnu utakmicu defanzivno i ofanzivno. Ako budemo tako igrali naredne dvije, bićemo na dobrom putu da izborimo plasman u osminu finala“, poručio je Radović.

Bonus video: