Mornar gostuje jedinom timu koji nema pobjedu, Pavićević: Tabela nije mjerilo

"Idemo u goste timu koji se iz raznoraznih razloga našao u situaciji da je bez pobjede. Taj skor apsolutno ne odgovara kvalitetu Čačana - to je uigrana ekipa koja zajedno igra već dvije godine. Čeka nas teška utakmica, ali idemo sa dozom optimizma", rekao je Pavićević

3958 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Mornar je u seriji poraz na svom terenu, pogotovo je zabolio onaj u prošlom kolu od Mege (101:85), pa trener Mihailo Pavićević želi da vidi pravi karakter u gostima.

Barani su ove sezone protiv MZT-a u Skoplju i Igokee u Laktašima pokazali da znaju da igraju na strani, a u 8. kolu AdmiralBet ABA lige idu u Čačak - sastaće se sa Borcem, jedinim timom koji do sada nije upisao trijumf.

Pred Mornarom je svakako izazov, tabela nije mjerilo - poručuje Pavićević.

"Idemo u goste timu koji se iz raznoraznih razloga našao u situaciji da je bez pobjede. Taj skor apsolutno ne odgovara kvalitetu Čačana - to je uigrana ekipa koja zajedno igra već dvije godine. Čeka nas teška utakmica, ali idemo sa dozom optimizma", rekao je Pavićević.

I krilni centar Marko Pecarski vjeruje da Mornar može da slavi na ovom gostovanju.

"Borac je ekipa koja je uvijek imala "nezgodan" domaći teren, nije lako igrati u Čačku. Ne treba da nas zavarava to što rival ima skor 0-7. Mi smo poslije poraza od Mege dobro trenirali, tako da smo spremni za ovu utakmicu", istakao je Pecarski.

Duel u Čačku je u subotu od 17 sati.

"Mornar je opasna ekipa, što je pokazao na gostovanjima, gdje je ostvario dvije pobjede. Biće teško igrati protiv Barana, jer ima dva fenomenalna igrača, koji u svakom momentu mogu svima da postignu ogroman broj poena. Borba će biti do posljednjeg momenta, u to sam ubijeđen", kazao je trener Borca Marko Marinović.

,,Mornar je opasna ekipa, što je pokazao na gostovanjima, gde je ostvario dve pobede. Biće teško igrati protiv Barana, jer ima dva fenomenalna igrača, koji u svakom momentu mogu svima da postignu ogroman broj poena. Borba će biti do poslednjeg momenta, u to sam ubeđen. Igrači i ja jedva čekamo da krene utakmica. Smatram da smo radili dovoljno dobro, a nadam se da će se na kraju trud isplatiti”.

Bonus video: