Mornar savladao Split, Raselu falio skok za tripl-dabl

U odsustvu Vladimira Mihailovića zbog povrede šake, Deron Fets Rasel preuzeo sve u svoje ruke i u pobjedi nad Splitom (104:88) upisao 37 poena, 11 asistencija i devet skokova. Odličan i Marko Pecarski sa 26 koševa i devet uhvaćenih lopti

4740 pregleda 1 komentar(a)
Deron Fets Rasel na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Mornar/Media Pro
Deron Fets Rasel na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Mornar/Media Pro

Nije bilo Vladimira Mihailovića zbog povrede šake, pa je Deron Fets Rasel morao da diktira sve u igri Mornara.

I to je uradio na pravi način - omaleni Amerikanac je stao na skok od tripl-dabla, jer je ubacio 37 poena i upisao 11 asistencija, a Mornar u posljednjem meču 9. kola protiv Splita stigao do četvrte pobjede u ovoj sezoni AdmiralBet ABA lige (104:88).

Od prvih 15 poena Barana, prvi strijelac regionalnog takmičenja je dao samo jedan, nakon tehničke greške treneru gostiju Srđanu Subotiću.

Do poluvremena ih je, međutim, sakupio već 19, ali su Splićani držali priključak i na veliki odmor otišli sa svega minus četiri (52:48).

U nastavku su domaći pojačali tempo u napadu, odlično je svog plejmejkera pratio i Marko Pecarski, pa je Mornar stalno povećavao razliku do 33. poena, tj. šeste trojke Rasela za plus 18 (96:78) na četiri minuta do kraja.

Amerikanac je već tada imao i 11 asistencija i devet skokova i bilo je samo pitanje da li će stići do tripl-dabla. Nažalost, nije uspio, ali je stigao do cifre od 37 koševa...

Odličan je bio i Pecarski sa 26 poena (šut za dva 11-10) i devet skokova, a dvocifren učinak su imali i Antonio Vranković (11), Balša Živanović i Šeik-Mbake Diong (po 10).

Bonus video: