Konačno rutinska pobjeda u „Morači” u Evrokupu, Trento nemoćan protiv Budućnosti

Iako su loše startovali, u 1. četvrtini u tri navrata imali minus osam, a potom u 3. dionici veliki pad, izabranici Vladimira Jovanovića savladali Trento 73:58

19117 pregleda 21 komentar(a)
Najbolje izdanje ove sezone u Evropi: Marko Jagodić-Kuridža, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Najbolje izdanje ove sezone u Evropi: Marko Jagodić-Kuridža, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Poslije poraza od Hamburg Tauersa i Pariza, te volšebno izborene pobjede nad Promiteasom, konačno su košarkaši Budućnost Volija stigli do bodova u „Morači” u Evrokupu bez mnogo uzbuđenja.

Iako su loše startovali, u 1. četvrtini u tri navrata imali minus osam, a potom u 3. dionici veliki pad, izabranici Vladimira Jovanovića su savladali Trento 73:58.

Buđenje je počelo ulaskom Igora Drobnjaka poslije tačno osam minuta igre, nakon poena Deriona Etkinsa za 15:7.

Crnogorski reprezentativac je odmah asistirao Kameronu Rejnoldsu za trojku, razigrali su se i Aleksandar Lazić, Petar Popović i Marko Jagodić-Kuridža, pa je Budućnost u finišu prve i do sredine 2. četvrtine napravila seriju 27:4 za 37:22.

Jagodić-Kuridža je dva puta vraćao rekordnih plus 15, već u 1. poluvremenu stigao do dvocifrenog broja poena (11), što nije uspio ni na jednoj kompletnoj utakmici Evrokupa ove sezone (rekord mu bio devet protiv Šljonska).

Ništa nije nagovještavalo uzbuđenja, ali ih je, nažalost, bilo već na startu nastavka.

„Plavi” su po zna koji put ove sezone odjednom prestali da igraju, oslanjali se na individualne akcije, promašivali sve što su šutnuli, pa je italijanski tim otvorio 3. četvrtinu sa 11:0 i smanjio na 42:40.

Imao je Trento i napad pri tom rezultatu za izjednačenje ili preokret, da bi Jagodić-Kuridža uz zvuk sirene za istek napad konačno prekinuo post svog tima nakon četiri minuta i 40 sekundi igre u 2. poluvremenu.

Uskoro je srpski reprezentativac pogodio i trojku za 47:40, a u prvom minutu posljednje četvrtine realizovao i polaganje za 58:46.

Činilo se da je sve gotovo, ali je italijanski predstavnik prišao na 58:54 i natjerao Jovanovića da uzme drugi tajm-aut u 2. poluvremenu na pet minuta i 56 sekundi prije kraja.

Domaći su od tog trenutka zaigrali bolje u odbrani i do kraja primili svega četiri poena, da bi Drobnjak sa dvije trojke na kraju donio velikih plus 15.

Jagodić-Kuridža je bio najefikasniji sa 20 poena, Drobnjak je ubacio 15, a kapiten Popović 11.

Kod gostiju su dvocifren učinak imali Etkins (16), Trent Lokit (14), Dijego Flakadori (12) i Toto Foraj (10).

Budućnost se ovom pobjedom izjednačila na vrhu grupe B sa Gran Kanarijom i Turk Telekomom, koji takođe imaju skor 5:2.

Upravo sa njima „plavi” igraju dva naredna meča u drugorazrednom evropskom takmičenju - naredne sedmice gostuju na ostrvima koja geografski pripadaju Africi, a za 14 dana dočekuju tim iz Ankare.

Na tronu će im se vjerovatno pridružiti i Pariz, koji ima ubjedljivu prednost protiv Šljonska u Vroclavu.

Bonus video: