Atlanta konačno slavila na svom terenu u drugoj rundi doigravanja - Vijesti.me
NBA

Atlanta konačno slavila na svom terenu u drugoj rundi doigravanja

Utakmica je riješena u posljednja četiri i po minuta kada je domaći tim napravio seriju 10:0. Rouz dao 34 poena, ali se i ispromašivao

Skoro punih 15 godina Houksi nisu znali za pobjedu na svom terenu u drugom krugu plej-ofa.

Naime, 13. maja 1986. godine su dobili Orlando i od tada je trajalo „prokletstvo“ domaćeg parketa, ali je kada je bilo najvažnije riješen i taj problem na krilima Džoša Smita, kome su nedostajale dvije asistencije da ostvari tripl-dabl (23 poena, 16 skokova, osam asistencija).

- Ljudi koji ne poznaju i ne razumiju košarku mene ne zabrinjavaju. Moji saigrači su mi važniji od svih ostalih. Oni vjeruju u mene, vjeruju u moju igri. Kada sam igrao loše rekli su mi da ostanem miran i skoncentriran i da nastavim da radim isto ono što i tokom cijele sezone. Držao sam se toga i odigrao sam utakmicu kakvu sam odigrao - rekao je Smit, koji se često nalazi na meti navijača.

Utakmicu je riješena u posljednja četiri i po minuta.

Nakon što je Derik Rouz izjednačio (84:84), Atlanta je napravila seriju od 10:0, u kojoj je Al Harford dao šest poena.

Čikago je u tom periodu četiri napada u nizu išao na Rouza, koji je prva dva promašio, a u naredna dva izgubio loptu.

To je kaznio Džef Tegue prodorom za 94:84, minut i po prije kraja meča, čime je stavio tačku na trijumf svog tima.

- Bila je ovo teška utakmica, ali nema opravdanja. Ovaj put igra je bila na meni u finišu meča, ali izgubio sam dvije lopte i to je bio kraj - rekao je Rouz.

MVP lige je meč završio sa 34 poena i 10 asistencija, ali je iz igre šurirao 32-12. Dvocifreni su još bili Karlos Buzer (18) i Luol Deng (13).

Osim Smita kod Atlante su se istakli Džoe Džonson (24 poena) i Harford (20).

Rezultat: Atlanta – Čikago 100:88 (Džonson 24p, 5as, Smit 23p, 16sk, 8as, Horford 20p, Kraford 12p – Rouz 34p, 10as, Buzer 18p, 6sk, Deng 13p, 7sk) – rezultat u seriji 2:2.