Baletić: Čeka nas težak meč

Poraz, ukoliko do njega dođe, nećemo shvatiti tragično, ali mislim da bi bila nepravda da izgubimo nakon sjajnih partija koje smo pružali do sada protiv najjačih selekcija", kaže Baletić
51 pregleda 0 komentar(a)
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Ažurirano: 28.06.2011. 21:56h

Kada su košarkašice Crne Gore odlazile na Evropsko prvenstvo u Poljsku, selektor Miodrag Baletić je rekao da se niko ne zadovoljava samim učešćem, već da će pokušati da naprave što bolji rezultat.

Mnogi su tada, vjerovatno, bili skeptični, ali nakon fenomenalnih igara i rezultata pokazalo se da optimizam iskusnog stručnjaka nije bio bez pokrića.

"Nema šta da se previše komentariše kada ekipa pobjeđuje. Sve djevojke imaju fenomenalan odnos prema dresu nacionalnog tima, bore se na svakom meču do fanatizma. Uz sve to, na pravi način poštuju taktičke stvari koje se dogovorimo pred meč i uz inteligenciju koju imaju, i koju pokazuju na terenu, dovelo je do sjajnih rezultata", objašnjava Baletić.

Dosadašnji rezultati su ostavljeni po strani, sve misli su okrenute ka četvrtfinalu i duelu sa selekcijom Turske.

Crna Gora je u kvalifikacijama igrala sa istim protivnikom, a odmjerili su snage i na turnirima u Antaliji i Istanbulu, neposredno pred početak šampionata Starog kontinenta.

"Svako misli da dobro zna protivnika, ali nije to baš tako. Bio sam na licu mjesta u Bidgošću da vidim na djelu selekciju Turske. Dobro smo je skautirali, uradićemo to još jednom u ova dva dana i siguran sam da ćemo spremno dočekati duel. Sigurno da će meč biti težak, posebno sa psihološke strane. Poraz, ukoliko do njega dođe, nećemo shvatiti tragično, ali mislim da bi bila nepravda da izgubimo nakon sjajnih partija koje smo pružali do sada protiv najjačih selekcija Evrope, posebno protiv Francuske. Takođe, biće težak i zbog toga što pobjednik dobija mogućnost za visok plasman. Ono što treba napomenuti je da igramo po starom sistemu takmičenja, mi bi se već borili za medalju".

Selektor naših košarkašica je protiv Bjelorusije prisustvovao odličnoj igri izabranica Cejhuna Jildizoglua.

"Vidio sam jedno još bolje izdanje Turske nego do sada. Imaju odličnu spoljnu liniju, a njhova najbolja igračica Nevrije Jilmaz, koja igra pod košem, je najbolji plejmejker. Svaka kretnja u napadu ide preko nje i igra Turske u velikoj mjeri zavisi od njenog učinka. Spremićemo se dobro i pokušati da izborimo plasman u polufinale", zaključio je Baletić.

Nema vremena za odmor

“Crvene” će imati na raspolaganju tri slobodna dana od završetka posljednjeg meča u grupi do četvrtfinala. Međutim, ekipa se nije odmarala.

- Imamo dovoljno vremena da se igračice oporave. Radimo na tome da osvježimo ekipu, ali nemamo vremena za odmor. Dozirali smo treninge tako da ekipa spremno dočeka meč i da pruži igru koju svi očekujemo", jasan je Baletić.

Bonus video: