Baletić: Dokazali da imamo kvalitet

"Ovo je veliki uspjeh za crnogorsku košarku, ali nećemo se zaustaviti”, kazao je Baletić.
84 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: Www.eurobasketwomen2011.com
Košarkašice Crne Gore, Foto: Www.eurobasketwomen2011.com
Ažurirano: 19.06.2011. 22:26h

Selektor Miodrag Baletić bio je prezadovoljan nakon meča sa Španijom (66:57), koji je potvrdio Crna Gora nije slučajno na Evropskom prvenstvu.

“Plasmanom među 12 najboljih selekcija ispunili smo cilj i dokazali da nakon napornog takmičenja u kvalifikacijama u Poljsku nismo došli sa namjerom da budemo samo učesnici. I protiv Španije smo dokazali da imamo kvalitet da se nosimo i sa najboljim ekipama. Igračice su pokazale veliku želju i bile koncentrisane tokom meča, naročito u odlučujućim trenucima. Igrali smo odlično u odbrani i iznenadili sjajan tim kakav je Španija. Ovo je veliki uspjeh za crnogorsku košarku, ali nećemo se zaustaviti. Nastavićemo da igramo na isti način i u narednim mečevima i već protiv Njemačke, pokušati da ostvarimo novu pobjedu”, kazao je Baletić.

Kapiten Jelena Škerović je predvodila saigračice do još jedne vrijedne pobjede.

“Čestitala bih igračicama na velikoj borbenosti i zasluženoj pobjedi. I protiv Španije smo odigrale na visokom nivou, kao što je bio slučaj na startu protiv domaćina, pa pobjeda nije mogla da izmakne. U Poljsku smo došle sa namjerom da krunišemo naporan rad tokom trogodišnjeg kvalifikacionog ciklusa i u prva dva meča pokazale smo da imamo izuzetno kvalitetan sastav. Ostvarile smo cilj zacrtan uoči odlaska na šampionat, a to je plasman u drugu fazu”, kazala je Škerović.

Veliki doprinos u istorijskoj pobjedi protiv Španije, dala je i 17-godišnja Ana Turčinović, koja je za 20 minuta na parketu, postigla 11 poena i imala pet skokova.

„Sjajna igra u odbrani i veliko srce donijeli su nam pobjedu protiv Španije. Presrećni smo zbog dvije pobjede na startu šampionata. Imamo nekoliko iskusnih igračica i one su mi dosta pomogle da se uklopim u igru i doprinesem ovoj pobjedi“, kazala je Turčinović.

Ana Baletić završila prvenstvo, pauza dva mjeseca

Za Anu Baletić koja je zbog povrede koljena koju je doživjela juče protiv Poljske, sa klupe bodrila saigračice u današnjem meču protiv sa Španijom, Evropsko prvenstvo je završeno, a prema prvim prognozama, moraće da odsustvuje sa parketa dva mjeseca.

„Nakon sjutrašnjih, dodatnih pregleda, znaćemo tačnu dijagnozu i o kakvoj povredi je riječ, ali već sada je jasno da će Ana morati na dužu pauzu. Preliminarne procjene govore da će sa parketa odsustvovati oko dva mjeseca. Ne treba ni govoriti kakav je to hendikep, jer je tako znatno sužen izbor na spoljnim pozicijama", dodao je selektor i Anin otac, Miodrag Baletić.

Bonus video: