Baletić: Istorijska pobjeda

"Treba da budemo zadovoljni pobjedom, koja našu državu uvodi u red velikih košarkaških zemalja", kaže Baletić.
0 komentar(a)
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Ažurirano: 18.06.2011. 19:54h

Selektor Crne Gore Miodrag Baletić bio je, sa razlogom, zadovoljan nakon ubjedljive pobjede protiv Poljske (70:53), na startu Evropskog prvenstva.

“Ovo je istorijska pobjeda za našu državu i našu košarku. Pokazali smo da prognoze i predviđanja uoči šampionata nisu bila neobjektivna, jer smo protiv Poljske pokazali da imamo ekipu koja može ravnopravno da igra sa ozbiljnim evropskim timovima", kaže Baletić.

Selektor “crvenih” dama ističe da je “veoma zadovoljan igrom i zalaganjem igračica”, ali i da se “ponovo se vidjelo da je problem nedostatak iskusnih igračica koje bi bile na nivou na kojem su Škerović, De Forž, Perovanović, Dubljević i Baletić”.

“Kada bi imali još igračica sa takvim iskustvom, mogli bi da doguramo daleko. Međutim, treba da budemo zadovoljni pobjedom, koja našu državu uvodi u red velikih košarkaških zemalja. Ova pobjeda dobija na značaju kada se zna da je ostvarena protiv domaćina koji je imao veliku podršku sa tribina i koji je činjenicom da je organizator Evropskog prvenstva, pokazao da ima najveće ambicije. Čestitam svim igračicama na maksimalnom zalaganju", dodaje Baletić.

Glavobolju stručnom štabu zadaje povreda Ane Baletić.

“Ono što nije dobro je povreda Ane Baletić, koja je morala da napusti igru u posljednjim trenucima meča, a mislim da je u pitanju teža povreda, zbog koje bi mogla da propusti ostatak šampionata. To će biti veliki hendikep s obzirom na mali fond igračica koje imamo na spoljnim pozicijama, tako da ćemo morati da mjenjamo koncepciju", zaključio je selektor "crvenih".

Bonus video: