Baletić: Maksimum do društva najboljih

U stručnom štabu su i treneri Rade Petrović i Vlado Bošnjak, doktor Raco Mijanović, fizioterapeut Vesna Odalović i tim menadžer bivša jugoslavenska reprezentativka Vera Đurašković
220 pregleda 0 komentar(a)
Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 06.05.2012. 14:18h

Crnogorske košarkašice uradiće najviše što je moguće i nijednog sekunda neće štedeti energiju da Crnu Goru ponovo odvedu na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, kazao je selektor Miodrag Baletić.

Crnogorska reprezentacija okupila se danas u Podgorici, a nakon ljekarskih pregleda i zajedničkog ručka otputovaće na Zlatibor na desetodnevne pripreme.

“Za one koji su nas podržavali posljednjih godina, koji su sa velikim poštovanjem uvažavali naš napor i rezultate obećavamo da ćemo uraditi najviše što je moguće i nijednog sekunda nećemo štedeti energiju i napor da crnogorsku reprezentaciju dovedemo do društva najboljih“, kazao je Baletić na konferenciji za novinare.

On je kazao da Crnu Goru u kvalifikacijama očekuje težak i ozbiljan zadatak, podsjećajući da su rivali njegovim izabranicama u B grupi Poljska, Srbija, Švajcarska i Estonija.

“Poslije uspješnog pohoda u prethodnom četvorogodišnjem periodu očekuje nas težak zadatak. Naša reprezentacija bila kombinacija iskustva, nevelikog broja igrača i mladosti. U tom spoju pravili smo razliku u odnosu na ostale reprezentacije".

Baletić je ranije objavio spisak od 21 košarkašice, a najavljeno je da je neizvjestan nastup Ešaje Marfi, Ane de Forž i Milke Bjelice.

Na spisku su: Jelena Škerović (Spartak Moskva), Iva Perovanović (Polkovice, Poljska), Jelena Dubljević (Nadežda Orenburg, Rusija), Snežana Aleksić (Spartak Noginsk, Rusija), Jelena Ćulafić (Željezničar, Bosna i Hercegovina), Ana Baletić (bez kluba), Marija Vujadinović (Budućnost-Podgorica) i Ana Turčinović (Fanca, Italija).

Pozvane su i Milica Jovanović (Umbertide, Italija), Sanja Knežević (Mladi Krajišnik, Bosna i Hercegovina), Milica Milošev (Budućnost-Podgorica), Maja Milutinović (Mladi Krajišnik, Bosna i Hercegovina), Maša Stanišić (Roling), Biljana Turčinović (Roling), Milka Bjelica (Visla, Poljska), Božica Mujović (Budućnost-Podgorica).

Na spisku su i Nataša Popović (Budućnost-Podgorica), Jasmina Bigović (Budućnost-Podgorica), Marina Vučetić (Primorje) i Ana De Forž (Kajzeri, (Turska).

U stručnom štabu Baletića su treneri Rade Petrović i Vlado Bošnjak, doktor Raco Mijanović i fizioterapeut Vesna Odalović.

Saopšteno je da je za tim menadžera imenovana bivša jugoslovenska reprezentativka Vera Đurašković.

“Mi smo ostvarili rezultat koji niko nije očekivao. Svi očekuju od nas da prođemo kvalifikacije bez problema, ali ovog puta neće biti lako. Problem će predstavljati odsustvo jednog broja košarkašica koji neće moći da prisustvuju pripremama i brani boje u kvalifikacijama“, rekao je Baletić.

Direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović kazao je da je Ešaja Marfi potpisala dvogodišnji ugovor sa klubom iz WNBA i da su male šanse da se pojavi na pripremama reprezentacije.

“Marfi želi da igra samo utakmice, ali to stručni štab neće prihvatiti ukoliko bar nekoliko dana ne bude na pripremama. De Forž je uradila mnogo za crnogorsku reprezentaciju, ali je pri kraju karijere tako da ćemo konačan odgovor dobiti sjutra. Bjelica ima povredu ramena, moguće da će imati hiruški zahvat tako da je i ona pod znakom pitanja”, rekao je Mitrović.

On je najavio da na Zlatibor danas neće putovati Škerović, Perovanović i Dubljević jer su zbog kasnijeg završetka prvenstva dobili nekoliko slobodnih dana.

“Sjutra će ekipi na Zlatiboru priključiti Milutinović, Knežević i Ćulafić koje su juče odigrale finalnu plej-of utakmicu. Reprezentacija će do 17. maja boraviti na Zlatiboru, kada se vraća na Cetinju gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice, po dvije sa Kanadom i Portugalom, a planiran je i turnir u Antaliji”, rekao je Mitrović.

On je najavio da će reprezentacija sve kvalifikacione utakmice odigrati na Cetinju.

Kapiten Jelena Škerović najavila je da će crnogorske košarkašice pružiti svoj maksimum i svaku utakmicu odigrati kao da je posljednja.

"Očekuje nas težak put, ali nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo pozitivne rezultate“, rekla je Škerović.

Bonus video: