Baletić: Nemamo dugu klupu i to smo platili

Naša velika želja dovela je do velike haotičnosti u napadu. Nismo bili strpljivi, a morali smo, u isto vrijeme, da staloženom igrom raširimo odbranu Turske - istakao selektor "crvenih"
65 pregleda 0 komentar(a)
Ana de Forž, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ana de Forž, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 30.06.2011. 20:03h

Nakon šest pobjeda, košarkašice Crne Gore su upisale prvi poraz i ostale bez šanse da se bore za medalju.

Selektor Miodrag Baletić kao jedan od razloga poraza naveo da su njegove izabranice pregorile u velikoj želji za trijumfom.

- Naša velika želja dovela je do velike haotičnosti u napadu. Nismo bili strpljivi, a morali smo, u isto vrijeme, da staloženom igrom raširimo odbranu Turske. U tome nismo uspjeli, bolji tim je pobijedio. Nemamo dugu klupu i zbog toga smo platili - istakao je Baletić.

Amarikanca Ana de Forž je objasnila da je igračicama teško nakon poraza, ali da moraju smoći nage da dobiju naredna dva duela.

- Teško nam je nakon ove utakmice, ali proći ćemo sve ovo i biti spremne za narednu utakmicu. Svaka igračica, od prve do 11. je dala sve od sebe, ali sada moramo da zaboravimo sve ovo i dobijemo naredna dva meča.

Sa druge strane, selektor Turske Cejhun Jildizoglu bio je zadovoljan.

- Respektovali smo Crnu Goru iz razloga što je prvi put na Evropskom prvenstvu i što je uradila veoma dobre stvari. Bila je neporažena, a igrala je veoma tvrdo. U drugom poluvremenu smo igrali sa dva centra i to je odlučilo utakmicu - objasnio je Jildizoglu.

Bonus video: