Baletić: Ostvarili smo značajnu pobjedu

"Sada se okrećemo duelu protiv Turske, koja je aktuelni vicešampion Evrope što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", objasnio iskusni stručnjak
340 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Baletić, Foto: FIBA Europa
Miodrag Baletić, Foto: FIBA Europa
Ažurirano: 15.06.2013. 15:56h

Selektor Crne Gore Miodrag Baletić nije krio zadovoljstvo zbog startne pobjede na kontientalnom šampionatu u Francuskoj.

“Kada smo počeli da igramo dobru odbranu i kada su djevojke prihvatile one savjete koje smo im dali nakon uvida u igru protivnika, onda je došla do izražaja naša igra u napadu i odbrani. Ostvarili smo značajnu pobjedu, jer je uvijek važno slaviti na startu velikog takmičenja, a sada nas očekuju još dva teška meča u grupi u kojima ćemo nastojati da i pored problema koji nas prate, odigramo na najbolji mogući način. Sada se okrećemo duelu protiv Turske, koja je aktuelni vicešampion Evrope što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Nama je Turska protivnik kao i svi drugi, iako mnogi smatraju da će igračice imati veći motiv kako bi se revanširale protivniku za poraz u četvrtfinalu prethodnog šampionata Evrope u Poljskoj prije dvije godine”, kazao je selektor Miodrag Baletić.

Milica Jovanović je odigrala dobar meč, pogodila je dvije trojke iz tri pokušaja.

“Nismo u meč ušle onako kako smo željele. Uz manje probleme, bila je izjednačena utakmica u prvom dijelu. U drugom poluvremenu smo odigrale bolje u odbrani, imale smo dosta ukradenih lopti, bolji skok, što nam je dalo samopouzdanje i došle smo do pobjede”, objasnila je Milica Jovanović.

Bonus video: