Baletić: Povrede nam stvaraju probleme

"Nismo mogli da sprovedemo u djelo ono što smo željeli, ali nije izostala želja kod onih igračica koje su mogle da treniraju da svoje obaveze ispune na maksimalan način", kaže Baletić
86 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Baletić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Miodrag Baletić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 30.05.2013. 10:58h

Iza košarkašica Crne Gore je nešto više od tri nedjelje rada na Zlatiboru u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje počinje 15. juna u Francuskoj. Stručni štab, međutim, ima velike probleme, jer povrede prate ekspediciju naše selekcije još od okupljanja u Podgorici.

Selektor Miodrag Baletić zajedno sa saradnicima pokušava da u finišu rada na srpskoj planini uradi koliko je moguće, jer ono što je planirano, nije moglo da se uradi na pravi način.

"Pokušavali smo da uradimo ono koliko se moglo. Imali smo zdravstvene probleme, jer se desilo ono čega smo se pribojavali. Većina igračica je došla umorna nakon obaveza u svojim klubovima, odnosno u završnici domaćih šampionata. Nismo mogli da sprovedemo u djelo ono što smo željeli, ali nije izostala želja kod onih igračica koje su mogle da treniraju da svoje obaveze ispune na maksimalan način", ističe Baletić.

Već pet-šest dana van trenažnog procesa su Ana Baletić, Ana Turčinović, Milica Jovanović i Jelena Ćulafić.

"Kod Ane Turčinović, Milice Jovanović i Jelene Ćulafić u pitanju su povrede skočnog zgloba i muskulature, dok Ana Baletić ima virusnu infekciju praćenu temperaturom. To su stvari na koje ne možemo da utičemo, a ostaje nam da za vrijeme turnira u Beogradu i boravka u Hrvatskoj treniramo i da pokušamo da nadoknadimo ono što smo do sada izgubili. Svjesni smo da to neće biti nimalo lako, ali to nam je jedino rješenje u ovom trenutku".

“Crvene” opet biju bitku sa vremenom, jer je do početka šampionata Starog kontinenta ostalo nešto više od dvije nedjelje.

"Period pred nama moramo da iskoristimo maksimalno. Nadam se da će nas ubuduće malo i sreća pogledati, da će nas povrede mimoići kako bismo mogli da uradimo ono što smo planirali i da spremni odemo na Evropsko prvenstvo. Kod igračica su prisutni velika želja i motiv, pa nema sumnje da će dati sve od sebe da pokušamo da što spremnije dočekamo šampionat. Nismo uspjeli da uradimo neke stvari što se tiče taktike, napada i odbrane, jer nismo bili kompletni. Zdravstveni problemi nas prate od početka, a nadam se da će i ti problemi uskoro ostati iz nas".

Sinoć je naša selekcija igrala kontrolni meč sa kadetskom selekcijom “Plej-of” iz Užica, a od sjutra je na turniru u Beogradu.

"Danas krećemo sa Zlatibora, a 31. maja, 1. i 2. juna nas čeka turnir u Beogradu, gdje će učestvovati još Srbija, Kanada i Italija. Nakon toga putujemo u Crikvenice, gdje ćemo igrati dvije kontrolne utakmice sa selekcijom Hrvatske, a 7. juna se vraćamo za Crnu Goru. Igračice će dobiti dan i po da se odmore, što im je u ovom trenutku veoma bitno, a onda imamo četiri i po dana za finiš priprema. Na Cetinju smo do 13. juna, kada putujemo za Francusku", istakao je Baletić.

Pratimo šta rade rivali

Osim rada na Zlatiboru, stručni štab vodi računa i o tome šta rade rivali u grupi - Slovačka, Ukrajina i Turska.

"Znamo da je Slovačka odigrala dva meča sa Srbijom. Jedan je dobila šest, a drugi izgubila 16 razlike. Međutim, kontrolne utakmice ne mogu da daju pravu sliku o kvalitetu rivala. Rekao sam to i prije, na Evropskom prvenstvu nema slabih protivnika. To su 16 selekcija koje su u ovom trenutku najbolje. Svaka je svojim kvalitetom zaslužila da se nađe tu gdje jeste, a mi ćemo uraditi sve što je moguće da odemo spremni na tako jako takmičenje. Sigurno da ima boljih od najboljih, a u ovom trenutku u prednosti u odnosu na ostale su Rusija i Francuska", objašnjava Baletić.

Trofej Beograda

Petak

Crna Gora - Italija (17)

Srbija - Kanada (20)

Subota

Crna Gora - Kanada (17)

Srbija - Italija (20)

Nedjelja

Kanada - Italija (17)

Crna Gora - Srbija (20)

Bonus video: