Baletić vjeruje u tim i dobar rezultat

"Nadam se da ćemo od početka imati dobar ritam i da nećemo razočarati”, rekao je Baletić.
94 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2013. 11:01h

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore Miodrag Baletić kazao je da vjeruje u svoj tim i da je ubijeđen da će košarkašice dati svoj maksimum na Evropskom prvenstvu (EP) koje će od 15. do 30. juna biti odigrano u Francuskoj.

Baletić je kazao da je pred crnogorskom reprezentacijom velika obaveza jer ljubitelji košarke u Crnoj Gori očekuje dobre rezultate.

“Ubijeđen sam da će igračice učiniti sve da ne razočaraju i ne budemo ispod nivoa koji se od nas očekuje. Vjerujem u ovaj tim i očekujem da će one igračice koje su iz objektivnih razloga odsustvovale, prije svega Ana De Forž, biti spremne da upotpune igru i daju neophodni kvalitet koji bi trebalo da ispoljimo u Francuskoj”, rekao je Baletić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je su odrađene naporne pripreme na kojima nije ostvaren planirani intenzitet i ritam rada.

“Sve igračice, bez izuzetka, pokazale su veliku želju do granice požrtvovanja, da urade najolje što mogu kako bi bila ekipa bila spremna i imala dobru kolektivnu formu”, kazao je Baletić.

On je, komentarišući ocjene javnosti da je Crna Gora favorit u grupi, kazao da na šampionatu nema slabih selekcija i favorita.

“Provlači se i mišljenje da smo favoriti u grupi. Ako je na EP samo 16 selekcija koje su prošle težak kvalifikacioni put jasno je da nema slabih reprezentacija i favorita. Nadam se da ćemo od početka imati dobar ritam i da nećemo razočarati”, rekao je Baletić.

On je, upoređujući predstoješi šampionat sa prethodnim na kojem je nastupila Crna Gora, kazao da postoji taktička zrelost kod igračica i nešto veće iskustvo, kao i mogućnost veće rotacije.

Kapiten Jelena Škerović očekuje dobro izdanje reprezntacije u Francuskoj.

“Spremno dočekujemo odlazak na EP, uz neke manje probleme sa povredama. Očekujem da, kao i do sada, to prebrodimo u hodu i da neće izostati naša prepoznatljiva borbenost i dobra igra. Očekujem dobro izdanje u Francuskoj”, kazala je Škerović.

Centar Jelena Dubljević veruje da će Crna Gora u Francuskoj biti pametnija nego na prošlom EP i ići korak po korak.

“Vjerujem da ćemo pokazati želju i strpljenje i da nećemo ponoviti iste greške kao na prošlom EP. Jedina želja mi je da nam se priključi De Forž. Ekipa je u odnosu na prošli šampionat dosta iskusnija, a po sastavu nije bilo većih promjena. Sve ključne igračice su tu, uz neke mlađe koje u kvalifikacijama prošle godine iznijele veliki teret. Od njih se i sada dosta dosta očekuje, vratile su se i Milka Bjelica i De Forž”, kazala je Dubljević.

On je istakla da crnogorskoj selekciji za dobar rezultat neophodna i sreća, podsjećajući da je izostala u završnici prošlog šampionata.

“Samo da imamo malo više sreće nego na prošlom EP. Kad se pogledaju sve te utakmice koje smo dobili na kvalitet i želju, a kada nam je zatrebalo sreće nijesmo je imali”, rekla je Dubljević.

Direktor reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza Danilo Mitrović poželio je košarkašicama uspješan nastup u Francuskoj, navodeći da se nada da će reprezentacija obradovati crnogorsku javnost.

Crnogorska reprezentacija na šampionatu takmičiće se u A grupi sa selekcijama Turske, Ukrajine i Slovačke, a plasman u drugu fazu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

U pripremnom periodu crnogorska reprezentacija odigrala je pet prijateljskih utakmica. Na Trofeju Beograda, nakon startnog poraza od Italije, savladane su selekcije Kanade i Srbije, dok je u mečevima protiv Hrvatske u Crikvenici ostvaren polovičan učinak.

Izabranice Miodraga Baletića na otvaranju šampionata u subotu, u 12 sati I 30 minuta, sastaće se sa reprezentacijom Slovačke.

Crnogorske košarkašice dugi put će učestvovati na EP, nakon što su prije dvije godine u Poljskoj osvojile šesto mjesto.

Galerija

Bonus video: