Baletić: Vrijeme nije saveznik

Pred izabranicama Miodraga Baletića je dosta posla, jer će na raspolaganju imati tek nešto više od mjesec da tempiraju formu, pošto šampionat Starog kontinenta igra od 15. do 30. juna.
95 pregleda 1 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.05.2013. 12:32h

Prošlog ljeta su na sjajan način izborile plasman na Evropsko prvenstvo, u kvalifikacijama ostvarile šest pobjeda uz dva poraza, a u ponedjeljak najbolje košarkašice Crne Gore počinju pripreme za nastup u Francuskoj.

Pred izabranicama Miodraga Baletića je dosta posla, jer će na raspolaganju imati tek nešto više od mjesec da tempiraju formu, pošto šampionat Starog kontinenta igra od 15. do 30. juna.

"Neshvatljivo je da se Evropsko prvenstvo igra neposredno nakon završetka domaćih šampionata. Očigledno da ljudi koji sjede u Fibi nemaju puno obzira prema ženskoj košarci. Oni ne shvataju da su žene podložnije povredama i zamoru nego muškarci. Uz sve to, naši nosioci igre su u inostranstvu i to u ekipama koje su se našle u samoj završnici".

"Sada nam ostaje da sve to sklopimo i da ne iznevjerimo očekivanja onih koji su nas podržavali svih ovih godina. Ana Deforž nije bila godinu kući i mora da ode u Ameriku na nekoliko dana, a Jelena Škerović u Pragu igra po 40 minuta, isto kao u reprezentaciji. Vjerujem, ipak, da ćemo uz pravi odnos prema radu, reprezentaciji i dresu sa državnim grbom prevazići sve probleme, jer nam vrijeme nije saveznik", ističe Baletić.

Ekipa će prvih nekoliko dana raditi nekompletna, jer će neke igračice dobiti slobodno da se malo odmore, a Jelena Dubljević ima problema sa povredom.

"Nekoliko dana će kasniti djevojke koje igraju završnicu šampionata u inostranstvu, a to su Škerović, Iva Perovanović, kao i Deforž. Dubljević mora da obavi detaljan pregled, dok Ana Turčinović neće odmah moći da se maksimalno uključi u rad zbog povrede skočnog zgloba".

„Crvene” će odigrati nekoliko kontrolnih mečeva, a stručni štab će pokušati da zakaže još jednu-dvije provjere.

"Nemamo preveliki broj utakmica, zasad imamo zakazanih pet-šest, ali smo tokom rada na Cetinju prethodnih godina imali veliku korist od igranja mečeva sa nekom od muških ekipa iz Crnogorske lige. Pitanje je koliko ćemo sada u tome uspjeti, a pokušaćemo na Zlatiboru da ugovorimo još dvije, tako da bi sa sedam-osam utakmica bilo dovoljno da za 35 dana rada dođemo do dobre forme. Vjerujem da ćemo pripreme odraditi na pravi način i da ćemo spremni otići na šampionat Evrope", zaključio je Baletić.

Širi spisak

Jelena Škerović (USK Prag, Češka)

Snežana Aleksić (Dinamo Moskva, Rusija)

Božica Mujović (Budućnost Podgorica)

Jelena Ćulafić (Željezničar, BiH)

Sanja Knežević (Studentesk Bukurešt, Rumunija)

Milica Milošev (Vršac, Srbija)

Milica Jovanović (Bešiktaš, Turska)

Ana Baletić (Budućnost Podgorica)

Milka Bjelica (Bešiktaš)

Ana Deforž (USK Prag)

Jelena Dubljević (USK Prag)

Iva Perovanović (Nadežda, Rusija)

Ana Turčinović (Antakija, Turska)

Kristina Raković (Mladi Krajišnik, BiH)

Nataša Popović (Spartak Noginsk, Rusija)

Marina Vučetić (Budućnost Podgorica)

Milena Bajić (Budućnost Podgorica).

Stručni štab: selektor Miodrag Baletić, pomoćnici treneri Rade Petrović i Vladimir Bošnjak, kondicioni trener Dragan Gačević, fizioterapeut Vesna Odalović i doktor Snežana Ćorić

Bonus video: