Barać pojačao Cibonu, Žižić Cedevitu

Hrvatski šampion se pojačao na spoljnoj, a ekipa Ace Petrovića na centraskoj poziciji
0 komentar(a)
Andrija Žižić, Foto: KKCEDEVITA.COM
Andrija Žižić, Foto: KKCEDEVITA.COM
Ažurirano: 28.02.2011. 16:04h

U smiraj prelaznog roka u Hrvatskoj, Cibona i Cedevita su doveli pojačanja. Nakon Joška Garme, bivšeg člana Zagreba, hrvatski šampion je doveo Pankracija Baraća (29 godine, 194 centimetra). Iskusnom beku neće trebati mnogo vremena da se navikne na novog trenera i saigrače, jer je sa Draženom Anzulovićem uspješno sarađivao u Belgiji prije dvije godine kada su sa Šarlroom osvojio titulu prvaka.

Barać je ponikao u Cedeviti, koja se tada zvala Hiron, a potom je igrao za Šarlrou, Zadar i Zagreb. Ono što je bitno za “vukove sa Tuškanca” je da Barać uspješno može da igra pleja, beka i krilo, a spoljne pozicije su do sada stvarale problem Ciboni.

Ni Cedevita nije sjedila skrštenih ruku, jer je u svoje redove vratila iskusnog centra Andriju Žižića (31 godina, 207 centimetara), prošle sezone svog najboljeg igrača. Nekadašnji igrač Splita, Cibone, Barselone, Panatinaikosa i Olimpijakosa nedavno je raskinuo ugovor sa francuskim Asvelom.

Žižić je prethodne sezone u dresu Cedevite prosječno bilježio 17 poena i 5,8 skokova, dok ove sezone u Asvelu ove su brojke znatno opale, jer je na 15 utakmica prosječno imao 5,5 poena i tri skoka.

Bonus video: