Barani igraju u Zagrebu, a mislima su u Belgiji

"Važno je da se u duelu s Cibonom vratimo u takmičarski ritam i sačuvamo snagu za Ostende", ističe Pavićević, i dodaje da je pauza u prvenstvu došla u pravo vrijeme kad je njegova ekipa u pitanju.
57 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vranješ i Radoje Vujošević, Cedevita - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Nemanja Vranješ i Radoje Vujošević, Cedevita - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 03.03.2018. 13:21h

Tri sedmice nakon poraza od Cedevite, koji je anuliran porazom Partizana u Ljubljani, nakon čega su Barani matematički obezbijedili plasman u plej-of regionalnog takmičenja, a nakon nastupa na finalnom turniru Kupa Crne Gore (poraz u finalu od Budućnosti), pred košarkašima Mornara je novi duel u ABA ligi sa jednom zagrebačkom ekipom. Izabranici Mihaila Pavićevića u nedjelju (21 čas) gostuju Ciboni, bez rezultatskog imperativa, jer u posljednja dva kola ne mogu bi ispod, ali ni iznad četvrtog mjesta.

Zato će za Barane duel sa „cibosima“ biti generalna provjera pred prvi meč osmine finala FIBA Evrokupa, protiv belgijskog Ostendea...

"Igramo s Cibonom, a mislimo na Ostende. Obezbijedili smo četvrto mjesto i meč u Zagrebu nema veliki značaj. Važno je da se u duelu s Cibonom vratimo u takmičarski ritam i sačuvamo snagu za Ostende", ističe Pavićević, i dodaje da je pauza u prvenstvu došla u pravo vrijeme kad je njegova ekipa u pitanju.

"Bili smo na izmaku snaga. Dugo smo držali formu na visokom nivou, posebno u januaru i februaru kada smo napravili seriju sjajnih rezultata. I sam sam bio iznenađen kvalitetom naše igre u kontinuitetu, jer nemamo mnogo košarkaša na raspolaganju i glavni teret igre nosi pet-šest igrača. Pauza nam je dobro došla da se odmorimo i istovremeno akumuliramo snagu za izuzetno naporan finiš sezone. Dao sam igračima nekoliko dana omora poslije finala kupa Crne Gore, ali reprezentativci Nidam, Vranješ i Pavić odmah su otišli na pripreme reprezentacije Crne Gre i, potom, dvije utakmice, sa Slovenijom i Španijom, i nisu uspjeli da se odmore. Gledaćemo da ih, posebno Nidama i Vranješa, u hodu relaksiramo kako bi osvježeni dočekali važne utakmice u martu", dodao je Pavićević.

Treneru Barana glavobolju, zbog bolesti, zadaje ponajbolji igrač, centar Uroš Luković, koji je, kako navode iz barskog kluba, prije nekoliko dana obolio od gripa.

Luković je u fazi rehabilitacije, otputovao je sa ekipom u Zagreb, pa u Mornaru vjeruju da će makar za Ostende biti spreman da pomogne svojim saigračima. U Zagrebu će, zato, veći teret biti na leđima Radoja Vujoševića.

"Biće ovo naporna mini-turneja nakon punih dvadeset dana odmora. Na njoj nam nije prioritet utakmica sa Cibonom, već sa Ostendeom, ali daćemo sve od sebe da u Zagrebu ostvarimo prvu prvenstvenu pobjedu otkada se takmičimo u ABA ligi, dva puta smo poraženi od Cedevite i jednom od Cibone. Još nas žulja poraz u prvom dijelu ovogodišnjeg prvenstva sa Cibonom u Baru (78:82), i bilo bi lijepo da se revanširamo. U svakom slučaju, ljubitelji košarke u Baru koji će preko TV ekrana pratiti utakmicu u Zagrebu mogu biti sigurni da ćemo dati sve od sebe da ih još jednom obradujemo", rekao je Vujošević.

Pokušaće da naprave još korak dalje u Evropi

Trener Mornara napominje da njegovu ekipu već u srijedu očekuje vema teška utakmica u Belgiji, prvi meč osmine finala Fiba Evrokupa sa Ostendeom.

„Kad smo već tu gdje jesmo, u Fibakupu, nastojaćemo da ostvarimo još jedan uspjeh i plasiramo se među osam najboljih ekipa u ovom evropskom takmičenju. A to neće biti nimalo lak zadatak, jer nas očekuje veoma kvalitetan protivnik, sa dvanaest podjednako dobrih igrača, među kojima dominiraju Amerikanci i igrači sa ovih područja. U belgijskoj ekipi je i naš bivši igrač Vladimir Mihailović, crnogorski reprezentativac. Ostende je ekipa za respekt, sa iskusnim, provjerenim igračima, lider je u prvenstvu Belgije, bez poraza, ima veliki budžet i godinama nastupa u evropskim takmičenjima. Sve to govori da nas očekuje težak dvomeč, ali već sam to i ranije rekao - mi nemamo razloga da se plašimo bilo koje ekipe, pa ni Ostendea, putujemo u Belgiju ne da izgubimo sa što manje razlike već da ostvarimo povoljan rezultat pred revanš u Baru", naglašava Pavićević.

Bonus video: