Barani protiv negativne tradicije i za nastavak pozitivne serije

Košarkaši Mornara večeras (18 sati) dočekuju Mega Bemax, u meču 11. kola ABA lige
1018 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vranješ na prošlosezonskom meču sa Megom u Baru, Foto: KK Mornar
Nemanja Vranješ na prošlosezonskom meču sa Megom u Baru, Foto: KK Mornar

Košarkaši Mornara imaju razloga za zadovoljstvo, jer su prvi put u sezoni u seriji od tri pobjede, dvije u FIBA Ligi šampiona, kod kuće protiv Gaziantepa i Rige, te jedna u ABA ligi, u gostima protiv Krke.

Izabranici Mihaila Pavićevića imaju lijepu priliku da nastave pobjedonosni niz večeras u „Topolici“ protiv Mege Bemaxa (18 časova), u meču 11. kola ABA lige.

Barani će, međutim, morati da se izbore i sa negativnom tradicijom, jer je Mega jedan od rijetkih klubova u regionalnom takmičenju sa kojim Mornar ima izrazito negativan skor.

Naime, u šest duela Barani su samo jednom slavili i to prije dvije godine u Baru (87:83).

Taj podatak je dovoljan pokazatelj da ekipi Mornara, i pored uspona forme, predstoji težak duel, bez obzira što trenutno ima tri pobjede više od Mege...

- U ABA ligi nema lakog rivala niti ih mi dijelimo na lake i teške, nezavisno od toga što je Mega pri dnu tabele. To je mlada ekipa za koju ne treba raditi skauting, ekipa koja igra sa dosta poleta i mnogo energije i ako im dozvolite da razviju svoju igru mogu da naprave problem svakom protivniku. Evidentno je da mi igramo sve bolje, sa više samopouzdanja, sa mnogo boljom odbranom, ne računajući, naravno, posljednju četvrtinu sa Rigom. Nadam se da ćemo biti dovoljno mudri da odigramo onako kako treba, da dođemo do još jedne pobjede. To „dođemo“ podrazumijeva da svaku, pa i ovu utakmicu treba odraditi dobro da bismo došli do pobjede. Nadam se da ćemo u subotu biti spremni da odigramo još jedan dobar meč protiv Mege - rekao je trener Barana Mihailo Pavićević. Mega je trenutno na diobi pretposljednjeg mjesta, sa Igokeom, sa po dvije pobjede i osam poraza. Jednu od dvije pobjede, Mega je ostvarila u gostima, protiv Igokee prije dva kola.

- Mega je mlada i poletna ekipa protiv koje neće biti lako igrati. Mi smo podigli formu, igramo kod kuće i učinićemo sve da nastavimo pobjedničku seriju.

Sigurno da ima prostora da budemo još bolji, i u odbrani i u napadu.

Ukoliko zaigramo kako znamo i umijemo i ako ispunimo dogovoreno, upisaćemo novu pobjedu - optimista je ubojti strijelac Mornara, Nemanja Vranješ.

Milojević: Ako se Mornar raspuca, tada su u problemu i mnogo jači od nas

Dejan Milojević, trener Mega Bemaxa, ističe da njegov tim gostuje “napadački vrlo potentnoj ekipi Mornara”.

- Imaju nekoliko odličnih šutera u ekipi uz izuzetno iskusnu centarsku liniju. Jasno je da smo se kao ekipa podigli, slavili smo u Laktašima, protiv Partizana smo tri četvrtine igrali odlično. Uz dobru energiju i agresivnu odbranu, moramo da pokažemo i veću želju za pobjedom od protivnika, da se borimo za svaku loptu, skok, da im ne dopustimo puno otvorenih šuteva, jer ako se raspucaju, tada su u problemu i mnogo jače ekipe od nas. Mečevi u Baru su obično bili vrlo uzbudljivi i teški, vjerujem da će tako biti i ovaj put. Po kvalitetu spadaju u najjače ekipe u ligi, na nama je da damo sve od sebe a za šta će to biti dovoljno na kraju, vidjećemo - rekao je Milojević.

Bonus video: