Barani u Atini traže brejk za nastavak sna - Vijesti.me
FIBA LIGA ŠAMPIONA

Barani u Atini traže brejk za nastavak sna

Košarkaši Mornara večeras (18 časova) na gostovanju Peristeriju moraju da pobijede kako bi produžili nadu da mogu do osmine finala FIBA Lige šampiona

Vjeruje u nastavak pobjedničkog niza: Nemanja Vranješ
Vjeruje u nastavak pobjedničkog niza: Nemanja Vranješ (Foto: FIBA)

Nema odmora dok traje obnova - parola sa omladinskih radnih akcija u SFRJ možda i najbolje pristaje košarkašima Mornara, koji nisu imali vremena da „počinu” nakon velike pobjede nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

Mihailo Pavićević i njegovi izabranici su se u nedjelju uveče vratili u Bar, a već juče u 5 časova ujutro se zaputili ka Tirani, odakle su poletjeli u Atinu. U jednom od najstarijih gradova svijeta, Barani će igrati ključni meč u FIBA Ligi šampiona.

Crnogorski viceprvak sudariće se sa Peristerijem i pokušaće da petom uzastopnom pobjedom (šestom, kad se računa i Kup Crne Gore), po mogućnosti sa preko osam poena razlike, produži nadu da može do osmine finala. Poraz od tima koji je u „Topolici” slavio 73:65 učinio bi dva posljednja meča nebitnim...

Duel u Grčkoj propustiće Antabija Voler, koji je ostao u Baru, jer očekuje porođaj supruge. Nekoliko igrača se žali na povrede, a najneizvjesniji je nastup Džejkoba Pulena. I pored toga, Nemanja Vranješ vjeruje u nastavak pobjedničkog niza.

- Peristeri je iskusna ekipa, podjednako dobra na bekovskim i centarskim pozicijama. U ovoj godini, nakon poraza od Partizana, nanizali smo pet pobjeda na tri fronta i nadamo se da ćemo pobjednički niz nastaviti i u duelu sa Grcima. U januaru tradicionalno podižemo formu i igramo sve bolje. Vjerujem da ćemo i u Grčkoj obradovati svoje navijače - rekao je Vranješ, koji je u sezoni 2012/2013. nosio dres grčkog Pagratija.

Meč u dvorani „Andreas Papandreu” počinje u 18 časova.