Bel: Kakvo je to pitanje? Mi smo jači od Cedevite

Bel je odlično počeo meč protiv Cedevite, bivšem timu je na startu meča ubacio tri trojke, nakon čega se više nije upisao u strijelce
3683 pregleda 1 komentar(a)
Džejms Bel, Foto: Filip Roganović
Džejms Bel, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.03.2019. 11:42h

Barselona je jedan od “skinutih skalpova” Budućnosti u Evroligi, pored CSKA i Reala.

U “Morači” je bilo 67:64, pa će Katalonci imati veliki motiv da se revanširaju šampionu ABA lige u 29. kolu, večeras od 21 sat pred svojim navijačima.

Barsa ima drugu najbolju odbranu u Evroligi, a Budućnost 13. u konkurenciji 16 timova. Podgoričani u meč ulaze bez pobjede u gostima u elitnom takmičenju, sa najslabijim procentom šuta za dva poena (48,2 odsto) i najmanjem broju asistencija po meču (14,6).

"Barselona je dobar tim, koji će igrati plej-of. Ali mi idemo tamo da damo sve od sebe, i da vidimo šta će biti", ističe Džejms Bel, koji nije bio dio ekipe koja je dobila Barselonu, jer je u Podgoricu stigao par sedmica kasnije.

Bel je odlično počeo meč protiv Cedevite, bivšem timu je na startu meča ubacio tri trojke, nakon čega se više nije upisao u strijelce.

"Cedevita je odličan tim, koji je odigrao dobru prvu utakmicu. Odigrali su jako fizički, bili su odlični u skoku. Na to treba da obratimo pažnju i popravimo za drugi meč", dodaje Bel, koji, kako kaže, nije imao poseban motiv protiv Cedevite.

"Igramo plej-of, svako od nas je podigao nivo svoje igre, nije bitno ime rivala. Ja ću davati sve od sebe da moja ekipa pobjeđuje".

S obzirom da je igrao u oba tima, na pitanje ko je jači, Budućnost ili Cedevita, Bel je odgovorio:

"Kakvo je to pitanje? Mi smo jači", nema dilemu američki bek.

O rasizmu: U Crnoj Gori nisam imao nikakvih problema

Zbog nekolicine neodgovornih pojedinaca, koji su u finišu fudbalskog meča Crna Gora - Engleska na stadionu pod Goricom kratkotrajnim “majmunskim kricima” vrijeđali fudbalera Albiona Danija Rouza, naša zemlja se našla na žestokom udaru britanskih medija i izjava engleskih fudbalera i selektora, ali i vlade Velike Britanije.

S obzirom na to da je pokrenut disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore, čeka se odluka Evropske fudbalske unije. Crna Gora bi naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, 7. juna protiv Kosova, mogla da odigra pred praznim tribinama, zasigurno će biti novčane kazne za FSCG.

Da je riječ o izolovanom slučaju, svjedoče brojni primjeri da su Podgorica i Crna Gora uvijek sportski dočekivali sportiste iz inostranstva, da su mnogi sa zadovoljstvom dolazili i odlazili iz naše zemlje. Brojna su svjedočenja o crnogorskom gostoprimstvu, i, do ponedjeljka veče, nije zabilježen primjer da je kod nas vrijeđan neki tamnoputi sportista…

"Nisam imao nikakvih problema", odgovorio je Džejms Bel, jedan od Amerikanaca u redovima podgoričkog kluba, na pitanje novinara da li je od dolaska u Podgoricu bio žrtva rasističkog ponašanja.

Bel, koji je krajem decembra došao u Budućnost iz Cedevite, kazao je “da nije bilo lako promijeniti ekipu u toku sezone”.

"Ali, svi su me toplo dočekali, pomogli da se uklopim. Sviđa mi se u Podgorici, sviđaju mi se moju saigrači i želimo da sezonu završimo kako treba", dodao je Bel.

Američki košarkaš, inače, veliki je ljubitelj fudbala, ali zbog obaveza sa klubom u Zagrebu, u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige, kako kaže, nije ni znao za utakmicu Crna Gora - Engleska.

Bonus video: