Bertomeu: Iz FIBA Lige šampiona u Evroligu? Nema smisla

"To je nemoguće i nema nikakvog smisla. U kojoj organizaciji i takmičenju je normalno da se preskaču kategorije", rekao je Bertomeu
0 komentar(a)
Đordi Bertomeu, Foto: Europeanceo.com
Đordi Bertomeu, Foto: Europeanceo.com
Ažurirano: 30.11.2016. 12:56h

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da ne postoji šansa da prvak FIBA Lige šampiona dobije mjesto u najjačem evropskom takmičenju i objasnio da nema smisla da se preskaču razredi, misleći da je Evrokup značajnije takmičenje.

"To je nemoguće i nema nikakvog smisla. U kojoj organizaciji i takmičenju je normalno da se preskaču kategorije", rekao je Bertomeu i tako stavio tačku na zahtjev generalnog sekretara FIBA Evrope Kamila Novaka.

On je ponovio da postoji mogućnost da se Evroliga uskoro proširi na 18 ili 20 timova, kao i da je voljan da vrati italijanske klubove u Evrokup ukoliko to žele.

"Italija se plašila da izgubi organizaciju olimpijskog kvalifikacionog turnira i kandidaturu za Olimpijske igre 2024. godine. Znamo šta se desilo, italijanski klubovi su bili pod pritiskom, ali smo im pružili podršku i dobrodošli su da se vrate u Evrokup", poručio je Bertomeu.

Evroliga i FIBA su godinama u sukobu koji je ljetos eskalirao tako što je krovna košarkaška organizacija pretila suspenzijama nacionalnim savezima ako klubovi prihvate igranje u Evrokupu, a ne FIBA Ligi šampiona.

Bonus video: