Bez košarkaša Budućnosti u najboljoj petorci ABA lige

Jović, Simonović i Dženkins iz Zvezde, Bilan iz Cedevite i Veličković iz Partizana čine najbolju petorku regularnog dijela sezone ABA lige
5 komentar(a)
Jović, Foto: Beta
Jović, Foto: Beta
Ažurirano: 14.03.2017. 12:27h

U najboljoj petorci regularnog dijela ABA lige nalaze se trojica košarkaša Crvene zvezde i po jedan iz Cedevite i Partizana, saopšteno je danas na sajtu regionalnog takmičenja.

Crvena zvezda je završila regularni dio takmičenja ubjedljivo na prvom mjestu, Cedevita je druga, a Partizan treći. U prvoj petorci nema igrača iz četvrtoplasranog tima, Budućnost Volija.

Prvu petorku izabrala je komisija ABA lige, treneri klubova i navijači.

Najviše glasova dobio je košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović, 13 odsto, a zatim njegovi saigrači Marko Simonović 10,5 odsto i Čarls Dženkins 9,35 odsto. U najboljoj petorci su i Miro Bilan iz Cedevite sa 8,4 odsto glasova i kapiten Partizana Novica Veličković sa 7,28 odsto.

Njih prate Ognjen Kuzmić iz Zvezde (5,38), Stefan Birčević iz Partizana (4,33), Vilijam Hečer iz Partizana (4,09) i košarkaši Cedevite Rajan Boutrajt (3,79) i Luka Babić (3,37).

Prilikom izbora glasovi trenera računali su se 60 odsto, navijača 30, a komisije Jadranske lige 10 odsto.

Jović je prosječno po utakmici u Jadranskoj ligi postizao 7,2 poena, imao je 6,1 asistenciju, 2,8 skoka i 1,1 ukradenu loptu. Sezonu je završio kao peti najbolji asistent lige i postavio je rekord po broju asistencija u jednoj utakmici, 16 protiv Cedevite u Beogradu.

Dženkins je postizao 9,2 poena, imao je 2,7 asistencije, 1,7 skoka i 1,3 ukradene lopte po utakmici, uz šut za tri poena od 50 odsto.

Simonović je najbolji strijelac Zvezde sa 10,4 poena po utakmici i imao je prosečno 2,1 skok.

Veličković je imao prosjek od 11,3 poena, 5,2 skoka i 1,3 asistencije, treneri i navijači su ga izabrali zbog njegove borbenosti sa obje strane terena, a njegov borbeni duh je postao simbol Partizana, piše na sajtu lige.

Bilan je godinama član najbolje petorke Jadranske lige. On je prošle sezone bio MVP regularnog dijela. Ove sezone imao je sedmi najveći indeks korisnosti, 16,42 poen po utakmici i sedmi je najbolji skakač sa sedam skokova po utakmici.

Bonus video: