BiH se šutom vraćala u život

Dozvolili smo selekciji BiH da se razigra u segmentu igre koji je njihov najveći kvalitet, a primili smo previše poena u prvom poluvremenu - istakao Radonjić
84 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Ažurirano: 01.09.2011. 17:02h

Košarkaši Crne Gore sami su krivi za poraz. Slobodno se može reći da su pobijedili sami sebe.

U posljednjoj četvrtini dozvolili su najboljem šuteru selekcije Bosne i Hercegovine Mirzi Teletoviću da se razigra.

To je dalo samopouzdanja ostatku ekipe i šanse da se dođe do pobjede više nije bilo.

"Dozvolili smo ekipi Bosne i Hercegovine da se od starta razigra u segmenu igre koji je njihov veliki kvalitet. Primili smo previše koševa u prvom poluvremenu. Pokušali smo u nastavku da neutrališemo taj njihov šut i u nažalost kratkom intervalu odigrali onako kako je bilo potrebno da odigramo značajno duže da bi se dobila BiH. Oni su se stečenim samopouzdanjem jako brzo vraćali upravo šutom, a na isti način u završnici su došli do pobjede i čestitam im na tome", rekao je Radonjić.

Naša ekipa, čini se, u oba susreta pokazala je iste slabosti - koncentracija je padala u trenucima kada je prelazila u vođstvo. Prednost koja je sticana izuzetno teško, olako se ispuštala.

"U pojedinim trenucima nismo nalazili najidealnija rješenja u napadu, a u odbrani smo imali padove koncentracije prema segmentima igre za koje smo apsolutno znali da su kvalitet protivnika. Uz individualni kvalitet njihovih igrača, to su stvari koje su i presudile", zaključio je Radonjić.

Bonus video: