Bitadze: U Budućnost sam došao da osvojim titulu, to je moj glavni cilj

2293 pregleda 3 komentar(a)
Goga Bitadze, Foto: Savo Prelević
Goga Bitadze, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2019. 13:34h

MVP i najbolji mladi igrač ligaškog dijela ABA lige, Goga Bitadze, kaže da je "radio jako tokom ljeta ali da iskreno nije očekivao da ću dobite sve te tofeje trofeje".

„Samo sam se trudio da odigram sve utakmice što bolje mogu, da dam 100% na svakom meču i veoma mi je drago da sam dobio ove nagrade", rekao je za sajt ABA lige Bitadze.

Iako tek druugu sezonu u ABA ligi, centar Budućnosti je pokazao nevjerovatan napredak.

„Vjerujem da je sve do veoma teškog rada. Potrebno je fokusirati se na igru, svaki dan razmišljati o košarci, ostati pozitivan i kao što sam rekao - trenirati jako. Svaki trening dati 100% svojih mogućnosti. Naravno moram reći da sam radio i da sada radim sa odličnim trenerima i saigračima koji mi dosta pomažu", kaže Gruzijac.

Počeo je u Mega Bemaxu, u toku sezone je stigao u Budućnosti.

„Mega mi je mnogo pomogla da „odrastem“ kao košarkaš i kao osoba. Pomogli su mi da pokažem svoj kvalitet, da mogu igrati i i treneri, saigrači i svi u klubu su mi dosta pomogli. U Budućnosti su mi takođe mnogo pomogli, i veliko je iskustvo igrati u ovakvom klubu gdje svi očekuju pobjedu u svakoj utakmici i protiv svih. Takođe, za mene je veliko iskustvo da igram u Evroligi i protiv izuzetno kvalitetnih igrača u Evropi tako da su mi oba tima veoma pomogla“.

Ističe da je odlično prihvaćen u Budućnosti.

„Saigrači su me prihvatili objeručke, to su odlični momci i imam veoma dobar odnos sa svima".

Upoređujući Dejana Milojevića, sa kojim je radio u Megi, i Jasmina Repešu, Bitadze kaže.

"Sa trenerom Repešom ne sarađujem dugo vremena ali veoma ga poštujem, i veoma poštujem ono šta radi. Uz Dejana Milojevića sam „odrastao“, ne mogu opisati koliko sam mu zahvalan. Vjerujem da sam 90% svoje igre upravo naučio od njega. Nemam riječi da opišem koliko sam mu zahvalan.“

Kaže da su mu velika očekivanja sa ekipom Budućnsti.

"Došao sam u Budućnost Voli da osvojimo titulu opet. Stalno to ponavljam ali to je stvarno moj glavni cilj i na svakom meču izlazim da ostavim srce i da se borim da bi došli do tog cilja", zaključio je Bitadze.

Bonus video: