Bjelica: Britanci su nezgodni, ali bićemo spremni za njih

Košarkaši Crne Gore sjutra veče u “Morači” dočekuju Veliku Britaniju (19 sati), na startu kvalifikacija za Eurobasket
1495 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Kljajić i Milko Bjelica na jednom od treninga u “Bemax areni”, Foto: KSCG/Saša Matić
Jovan Kljajić i Milko Bjelica na jednom od treninga u “Bemax areni”, Foto: KSCG/Saša Matić

Košarkaši Crne Gore privode kraju pripreme za start kvalifkacija za Eurobasket, a sjutrašnji meč u “Morači” protiv Velike Britanije (19 sati) pokazaće koliko su dobro izabranici Boška Radovića uspjeli da iskoriste protekla četiri dana rada u “Bemax arena”.

Cilj je jasan, pobjeda protiv Britanaca je imperativ ako “crveni” žele novi plasman na Evropsko prvenstvo. Jer, Francuska je prvi favorit u grupi G, dok je Njemačka, kao domaćin šampionata Starog kontinenta, veći zborila vizu…

- Velika Britanija je neugodan protivnik. Koliko smo do sada vidjeli, imaju dosta iskusnih i dobrih igrača. Gaje neugodnu, brzu i modernu košarku, ali mislim da ćemo biti spremni za taj meč - ističe krilni centar naše selekcije, Milko Bjelica.

Uz očekivano odsustvo Nikole Vučevića i Bojana Dubljevića, te bez Nemanje Radovića, u ekipi je dosta novih igrača, a vremena za uklapanje nema previše.

- Kako nama, tako i protivnicima. Ovi prozori su sami po sebi neugodni, reprezentacije ne nastupaju sa najboljim timovima zbog Evrolige i NBA. Ali, mislim da smo imali sasvim dovoljno vremena da napravimo neku hemiju, koja, mislim, kod nas neće nedostajati. Ima dosta mladih, novih igrača, mislim da će za nas to biti prednost - dodaje Bjelica.

Crna Gora će u ovim kvalifikacijama imati i novog naturalizovanog Amerikanca, Džastin Kobs će biti jedan od organizatora igre.

- Mislim da se on dosta adaptirao na evropski stil igranja, što pokazuje svojim partijama u Budućnosti. Mislim da je to odlično rješenje na poziciji plejmejkera, naravno uz ostale domaće igrače koji su veoma kvalitetni.

Crna Gora bi prednost u odnosu na Britance mogla da ostvari, prvenstveno, pod košem.

- Britanija posjeduje 12 kvalitetnih igrača. Možda po imenima nisu poznati, ali sigurno da posjeduju kvalitet i mislim da će u našoj reprezentaciji svaki igrač biti neophodan za uspjeh.

Podizanjem forme Mornara u odnosu na prvi dio sezone, i Bjelica igra sve bolje, od čega će benefit imati i reprezentacija.

- Generalno, zadovoljan sam sezonom. Mislim da smo u Ligi šampiona mogli da napravimo bolji rezultat. Međutim, ekipa je maltene nova, sastavljena od novih igrača, dosta igrača je bilo odsutno zbog reprezentacije, pa se nismo na vrijeme uigrali. Ipak, u drugom dijelu smo zabilježili stvarno neke velike pobjede, i nadam se da ćemo ispuniti naša očekivanja i ciljeve, a to je plasman u plej-of ABA lige - zaključio je Bjelica.

Jedan od bisera crnogorske košarke, Jovan Kljajić, očekuje težak meč protiv Velike Britanije.

- Britanci su veoma jak protivnik, i mislim da treba dobro da se spremimo za njih. Ekipa nije dosta organizovana, ali svakako da može da iznenadi rivala. Oni su naš direktni rival za plasman na Eurobasket, i morao da budemo dosta skoncentrisani za taj meč. Uz podršku publike sa tribina, očekujem pobjedu - rekao je Kljajić, koji ističe da je u dobroj formi, što je potvrdio prije nekoliko dana, kada je pogodio trojku za pobjedu B tima Gran Kanarije, u 22. kolu španske Leb Plata (treći rang) protiv Viljarobleda, a meč je završio sa 18 poena, osam skokova i tri asistencije.

Ulaznice od danas u prodaji, cijena tri eura

Prodaja ulaznica za prvi meč naših košarkaša u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. počinje danas, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

Ulaznice po cijeni od tri eura će se prodavati na biletarnici Sportskog centra “Morača” danas od 10 do 15, odnosno od 17 do 20 sati, te sjutra, na dan utakmice, od 10 do 19 časova.

Bonus video: