Bjelica i Ročesti srušili Makabi, profesor Dončić opet za katedrom

Real je u Kaunasu lako savladao Žalgiris 87:66, uz novu maestralnu partiju Luke Dončića - 28 poena, devet skokova i četiri asistencije, za indeks korisnosti 35
3 komentar(a)
ročesti, Foto: Beta
ročesti, Foto: Beta
Ažurirano: 26.10.2017. 21:06h

Crvena zvezda je savladala Makabi 87:84 u četvrtom kolu Evrolige, nakon sjajnog izdanja u drugom poluvremenu, te još jedne velike partije našeg reprezentativca Milka Bjelice i Amerikanca sa crnogorskim pasošem Tejlora Ročestija.

Makabi je dominirao u prvom poluvremenu, dok je Zvezda bila smušena i nepovezana u napadu, a neočekivano blaga u defanzivi. Gosti su nakon 20 minuta imali deset poena prednosti (49:39)...

Nakon odmora situacija se promijenila. Bjelica se razigrao u napadu, ubacio tri trojke (ukupno 13 poena), odbrana je bila mnogo agresivnija, pa su "crveno-bijeli" preokrenuli.

Nisu mogli da se odvoje, ušlo se u neizvjestan finiš, u kome je Makabi imao sjajnog Dešona Tomasa, dok su na drugoj strani važne poene ubacivali Ročesti, Džejms Feldin i Ognjen Dobrić.

Ročesti je bio meč-viner, nakon što je 15 sekundi prije kraja pogodio iz teške pozicije, a Zvezdina odbrana izdržala posljednji napad...

Šampion ABA lige ima polovičan učinak nakon četiri kola, isto kao i Makabi, koji je nakon dvije vezane pobjede doživio drugi poraz.

Ročesti je postigao 18 poena, Bjelica 16, a Feldin 19.

U Makabiju je blistao Tomas sa 28 poena, po 14 su obacili Majkl Rol i Džona Bolden.

Real je u Kaunasu lako savladao Žalgiris 87:66, uz novu maestralnu partiju Luke Dončića - 28 poena (rekord karijere u Evroligi), devet skokova i četiri asistencije, za indeks korisnosti 35.

Prije samo dva dana, 18-godišnji Slovenac je meč sa Milanom završio sa indeksom 41.

Dino Radončić je igrao deset minuta i ubacio tri poena.

Rezultati

Crvena zvezda - Makabi 87:84

Žalgiris - Real Madrid 66:87

Olimpijakos - Himki 92:75

Milano - Barselona 78:74

Bonus video: