Bjelica: Važno je da smo nastavili niz

"Jeste bilo oscilacija, ali je pobjeda najbitnija. Okrećemo se Izraelu, u slučaju pobjede 90 odsto posla bi bilo završeno", kazao je Bjelica...
4 komentar(a)
Milko Bjelica, Foto: Zoran Đurić
Milko Bjelica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.08.2012. 19:53h

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Luka Pavićević je čestitao svojim igračima nakon pobjede protiv Slovačke, ukupno 5. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Čestitam momcima na još jednoj pobjedi i zavidnom rezultatom u prvom dijelu kvalifikacija. Svi smo bili svjesni da utakmica neće biti lagana, bez obzira na to što je Slovačka sva četiri meča izgubila, ali je odmorna, jer joj je ovo četvrti vezani susret u istoj dvorani. Dozvolili smo da nas blizina pobjede razmekša, protivnik je uhvatio zamajac i stigao do priključka. U neizvjesnoj završnici smo zadržali prisebnost i utakmicu, koja nije trebalo da bude neizvjesna, priveli kraju", rekao je Pavićević.

Milko Bjelica je s 15 poena bio drugi najefikasniji pojedinac u crnogorskom timu. Više od centra Kahe laboral je dao samo Suad Šehović (16).

"Mnogo je bitna ova pobjeda, jer smo nastavili niz. Težimo ka tome da kvalifikacije završimo sa što više trijumfa i mislim da smo u odličnoj poziciji. Zasluženo smo slavili, jer smo vodili cijelu utakmicu. Jeste bilo oscilacija, ali je pobjeda najbitnija. Okrećemo se Izraelu, u slučaju pobjede 90 odsto posla bi bilo završeno", kazao je Bjelica.

Selektor Slovaka Peter Balint je istakao da je "meč izgubljen krajem prvog poluvremena".

"Meč smo izgubili krajem prvog poluvremena, kada smo sa četiri kardinalne greške dozvolili protivniku da stekne veliku razliku. U nastavku smo se borili, ali su dva naša centra izašla iz igre zbog pet prekršaja i više nismo mogli da prijetimo".

Bonus video: