Bogdanović i Milosavljević heroji Fenerbahčea i Albe

0 komentar(a)
Bogdan Bogdanović, Foto: Euroleague
Bogdan Bogdanović, Foto: Euroleague
Ažurirano: 21.02.2016. 20:06h

Širom Evrope su večeras bili finalni mečevi nacionalnih kupova, a heroji u Turskoj i Njemačkoj su bili bivši igrači Partizana, koji su donijeli pehare Fenerbahčeu i Albi, i to istovjetnim rezultatom - 67:65!

Bogdan Bogdanović je sekundu prije kraja pogodio trojku za pobjedu Fenera nad Darušafakom, za koju je Milko Bjelica upisao pet poena i dva skoka.

Njegov bivši kapiten, Dragan Milosavljević, pet sekundi prije posljednje sirene je donio pehar timu iz Berlina u duelu sa Bajernom, pošto je pogodio preko Duška Savanovića.

Nekadašnji srpski reprezentativac je tako od potencijalnog junaka postao tragičar, jer je 20-ak sekundi ranije trojkom donio izjednačenje timu Svetislava Pešića.

Real osvojio 26. Kup kralja

U Kupu kralja nije bilo senzacije - Real Madrid je osvojio 26. pehar pobjedom nad Gran Kanarijom, kojoj je ovo bio debi u finalima.

“Kraljevski klub” je poveo 82:70 i činilo se da je sve riješeno, ali su uporni igrači sa Kanarskih ostrva prišli na 83:81. U finišu je Serhio Rodriges bio siguran sa linije penala za konačnih 85:81.

Gustavo Ajon je bio najefikasniji u Realu sa 15 koševa, Džejsi Kerol je protiv bivšeg kluba ubacio 13, a dvocifren učinak su imali i Felipe Rejes (12), Rodriges, Jonas Mačiulis (po 11) i Kej Si Rivers (10).

U timu Aita Garsije Renesesa su odskočili Albert Oliver (16) i Ćavi Rabaseda (14).

Bonus video: