Bojan Subotić očekuje punu "Moraču"

"U Zagrebu nismo odigrali onako kako smo očekivali, ali nije nimalo lako nekoga dobiti sa 3:0 ili 3:1", rekao je Subotić
70 pregleda 6 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: Abaliga.com
Bojan Subotić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 20.04.2015. 18:39h

Košarkaši Budućnost Volija su imali velikih 2:0 pred put u Zagreb na noge Cedeviti.

Nisu, nažalost, uspjeli da se iz glavnog grada Hrvatake vrate sa pobjedom, kojom bi proslavili ulazak u finale i plasman u Evroligu naredne sezone.

Sada predstoji meč odluke u srijedu u "Morači", a popravnog više nema. Ovog puta će "plavi" uz sebe imati podršku navijača, što je prednost u odnosu na rivala.

"U Zagrebu nismo odigrali onako kako smo očekivali, ali nije nimalo lako nekoga dobiti sa 3:0 ili 3:1. Cedevita je iskusna ekipa sa odličnim igračima, iskoristili su prednost domaćeg terena i izjednačili. Ništa, međutim, nije izgubljeno, igramo majstoricu u "Morači", očekujem punu dvoranu i vjerujem da ćemo odigrati kao prva dva meča i da ćemo ući u finale", kaže Bojan Subotić, krilni centar crnogorskog šampiona.

U šest ovosezonskih duela sa Cedevitom, Budućnost je upisala četiri poraza uz dva trijumfa. Svaki put kada je primila 80 ili više poena, poražena je. Jasno je da igra u defanzivni nije bila na visini u dva meča u "Domu sportova".

"Vjerovatno je da nismo odbranu odigrali na očekivanom nivou, onako kako objektivno možemo. I oni su pogodili neke teške i nemoguće šuteve, kao što je Tomislav Zubčić onu trojku koja se odbila od obruča skoro do vrha tabela i upala u koš. Kada god smo se vraćali i prijetili da preokrenemo, Cedevita je pogađala. Nadam se da ćemo i mi "namjestiti ruku" pred majstoricu, potrebne su nam trojke i onda će mnogo lakše biti da dođemo do trijumfa. Moramo, uz to, biti maksimalno koncentrisani i da ne pravimo previše grešaka, jer Cedevita to zna da kazni".

Zagrepčani su uspjeli da se izbore sa pritiskom u dva meča na svom terenu. Mnogi tvrde da je su sada Podgoričani pod imperativom trijumfa, ali se Subotić ne slaže sa tom konstatacijom.

"Pritisak je isti na obje ekipe, u to ne treba sumnjati. Sve se odlučuje u jednom meču, a mislim da smo dovoljno iskusni da se sa tim nosimo. Mnogo puta u ovoj sezoni smo bili satjerani u ćošak, pa smo uspjeli da se vraćamo. Igramo sezonu iz snova, a siguran sam da ćemo u srijedu veče pokazati da to nije slučajno, da vrijedimo kao tim i da ćemo proslaviti ulazak u finale", zaključio je Subotić.

Bonus video: