Bokan i Pajović pred promocijom

Prvi čovjek kompanije "Voli" biće novi predsjednik kluba, a dosadašnji sportski, biće generalni direktor
68 pregleda 0 komentar(a)
BOKAN_2, Foto: S. Prelević
BOKAN_2, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 15.06.2012. 00:19h

Sezona je završena prije skoro mjesec, tačnije 22. maja, a od tada do danas u Košarkaškom klubu Budućnost ništa se nije desilo.

Svakim danom se čeka Upravni odbor na kome bi sadašnji predsjednik Miroslav Ivanišević sa saradnicima trebalo da analizira ono što je urađeno, da podnese ostavku i da se formira nova uprava.

Sjednica, međutim, nikako da se zakaže.

Kako “Vijesti” saznaju, na mjesto Ivaniševića treba da dođe sadašnji član UO Dragan Bokan, vlasnik kompanije “Voli”.

Ujedno, ujediniće se funkcije direktora i sportskog direktora u generalnog direktora, a ona će pripasti Gavrilu Pajoviću.

Očigledno da se ne žuri sadašnjem, ali ni budućem predsjedniku.

Bokana će sačekati nagomilana dugovanja prema zaposlenima u klubu, igračima, stručnom štabu i svega šest igrača pod ugovorom, i to mlađih (Vladimir Mihailović, Bojan Dubljević, Aleksa Popović, Milutin Đukanović, Filip Barović i Nemanja Milošević).

Takođe, veliki je znak pitanja da li će Dejan Radonjić, koji sa velikim uspjehom predvodi Budućnost od 2005. godine, biti na klupi i naredne sezone.

Ako uprava ne bude uspjela da formira respektabilan sastav, odnosno ako budžet bude drastično smanjen, kao što se najavljuje, teško je očekivati da će selektor Crne Gore ostati na klupi.

Vrijeme neumitno teče, nije saveznik podgoričkog kluba. Mnogi vozovi su u ovih skoro mjesec prošli pored Njegoševog parka.

Uskoro će proći i posljednji koji, nebitno je da li sadašnja ili buduća uprava Budućnosti, mora da uhvati.

U protivnom, “plavi” će naredne sezone u NLB ligi i Evrokupu služiti za popravljanje koš razlike.

Da li je to u interesu kluba koji u riznici ima osam titula (tri u bivšoj državi, pet u Crnoj Gori) i osam nacionalnih kupova (tri iz vremena Jugoslavije, pet u Crnoj Gori), crnogorske košarke i sporta uopšte, to je pitanje na koje će uprava Budućnosti morati brzo da odgovori.

Bonus video: