Bolje mi je, ali mišić još boli

Bez Vučevića na terenu, Orlando je izgubio sedam od devet utakmica, pa je jasno koliko ovoj NBA ekipi nedostaje naš as
0 komentar(a)
Vučević, Foto: USA TODAY Sports
Vučević, Foto: USA TODAY Sports
Ažurirano: 22.03.2016. 22:46h

Orlando je u noći između ponedjeljka i utorka po našem vremenu izgubio od Bostona 107:96, a to je bio deveti uzastopni meč u kojem u redovima „magičnih” zbog povrede mišića nije bilo Nikole Vučevića.

Nikola je posljednji meč odigrao 5. marta protiv Finiksa, a iako je dvije nedjelje na rehabilitaciji, centar naše reprezentacije i dalje osjeća oštar bol u desnoj preponi i još uvijek nije u mogućnosti da predvidi kada će se vratiti na teren.

"Polako se oporavljam, ali još nema puno napretka. Mišićima je potrebno vremena da se potpuno oporave. Dosta se odmaram i radim vježbe za gornji dio tijela, jer donji u ovom trenutku ne smijem da opterećujem. To je poprilično dosadno, jer dugo traje, posebno za igrača moje visine", kazao je Vučević za sajt nba.com.

Vučević je najbolji poenter (17,8 poena prosječno po meču) i skakač ekipe (9), a ima 2,8 asistencije i 1,09 blokade prosječno po utakmici.

Bez Vučevića na terenu, Orlando je izgubio sedam od devet utakmica, pa je jasno koliko ovoj NBA ekipi nedostaje naš as, koji je prije povrede prepone preskočio samo tri meča u novembru zbog problema sa koljenom.

"Razgovorajući sa Kionom Vajsom (kondicionim trenerom Orlanda, prim.a.) rekao mi je da je potrebno vremena da se izliječi mišić kada se tako istegne. Samo je potebno da budem strpljiv. Počeo sam sa vježbama na mišiću. Osjećam se bolje, ali je bol i dalje prisutan. Samo se nadam da se pauza neće odužiti", dodaje Vučević.

Crnogorski centar je do posljednje povrede odigrao 58 od ukupno 61 utakmice.

"Ne vjerujem da će mi, po povratku na teren, trebati puno vremena da se vratim u pravi ritam, jer sam ove godine odigrao mnogo utakmica. Međutim, moram da budem oprezan zbog moje težine. Čini se kao vječnost, ali su prošle samo dvije sedmice od povrede. Nažalost, mišiću je potrebno vrijeme da se oporavi", zaključio je Vučević.

Bonus video: