Borac nanio prvi poraz Mornaru u pripremnom periodu

Izabranici Mihaila Pavićevića poraženi su večeras u Čačku 94:90
1397 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Mornara
Košarkaši Mornara

Košarkaši Mornara upisali su prvi poraz u pripremnom periodu, na mini turneji po Srbiji.

Izabranici Mihaila Pavićevića poraženi su večeras u Čačku od Borca 94:90 (19:21, 32:21, 19:23, 24:25).

Iako je Mornar dobio tri četvrtine, presudila je druga četvrtina, koju je domaćin dobio sa 11 poena razlike. Barani su zaprijetili preokretom u završnom kvartalu, prišli u 39. minutu na dva poena zaostatka (88:86), ali u samoj završnici nijesu imali koncentracije za preokret.

Džejkob Pulen je bio najefikasniji u barskom timu sa 27 poena, Nemanja Vranješ ga je pratio sa 26 poena i osam skokova. Dvocifreni poentersku učinak imali su još Brendis Rejli-Ros (11 poena, pet skokova) i Damir Markota (10 poena, devet skokova).

Uroš Luković je meč završio sa sedam poena i osam skokova, Antabija Voler sa pet poena i četiir skoka, te Ivan Jelenić i Radoje Vujošević (četiri skoka) sa po dva poena.

Mornar je u prva dva meča turnere po Srbiji savladao bugarski Balkan u Čačku (83:79) i Slogu u Kraljevu (92:69).

Mornar će u Srbiji odigrati još tri kontrolna meča. Nakon dana pauze, Mornar će u Beogradu u subotu igrati sa mađarskim Solnokom, u nedjelju Crvenom zvezdom, te u ponedjeljak sa FMP-om.

Po povratku iz Srbije Barani će 11. septembra odmjeriti snage sa Megom u Podgorici, a dan kasnije kreću za rumunski Kluž, gdje će učestvovati na turniru sa Klužom, Partizanom i Fenerbahčeom.

Mornar će 19. (u Podgorici) i 21. septembra (u Baru) sparingovati protiv Budućnosti, i to će biti generalne proba pred dvije kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona.

Bonus video: