Bošković: Bitno je krenuti pobjedom

Crnogorski prvak je prvu fazu završio je kao prvoplasirani u grupi, sa osam pobjeda i dva poraza, a u Superligu prenio je 10 bodova.
80 pregleda 0 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.01.2018. 18:49h

Sjutrašnjom utakmicom kod kuće protiv hrvatskog Medveščaka (19 sati, dvorani sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore), košarkašice Budućnost Bemaxa otvaraju drugu fazu takmičenja u regionalnoj WABA ligi.

Crnogorski prvak je prvu fazu završio je kao prvoplasirani u grupi, sa osam pobjeda i dva poraza, a u Superligu prenio je 10 bodova.

"Medveščak je nezgodan protivnik u svakom slučaju. Bitno je kako sa psihološke strane, tako i u rezultatskom smislu, da otvorimo Superligu pobjedom. U ovom momentu ne možemo reći da nam je forma na nekom zavidnom nivou, tako da očekujem da dobijemo praktično na agresiju i na želju, nego na formu, iz objektivnih razloga. Jer, imamo nove igračice, kao i one sa određenim povredama odranije", kazao je trener Podgoričanki Goran Bošković.

Kapiten Božica Mujović podsjetila je da je sastav Budućnosti pretrpio izmjene u prethodnom periodu i da je to razlog što ekipa još nije uigrana.

"Oporavile su se od povreda Tamara Kapor i Kristina Topuzović, a kao pojačanje stigla je Nikolina Džebo. Tu je i nova Amerikanka Meri Meloun na poziciji centra, tako da nijesmo dobro uigrane. Na nama je da pokažemo agresivnost u utakmici, koju smo dosta vježbali na treninzima, da otvorimo novu godinu pobjedom i da težimo fajnal-foru", kazala je Mujovićeva.

Prema riječima Kristine Topuzović, Medveščak ima mladu i kvalitetnu ekipu, koja igra agresivno.

"Nadam se da ćemo ako uđemo skoncentrisano i sa puno volje i želje, uspjeti utakmicu da završimo na najbolji mogući način, a to je pobjedom", rekla je Topuzovićeva.

Bonus video: