Bošković: Budućnost da bude baza reprezentaciji

Goran Bošković je na klupi Budućnost Volkana naslijedio Miloša Kovača, kome je istekao jednogodišnji ugovor
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2014. 12:53h

Budućnost Volkano treba da se bude ozbiljan učesnik u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi i baza za regrutovanje crnogorskih reprezentativki, kazao je novi trener podgoričkog kluba Goran Bošković.

On je na klupi Budućnost Volkana naslijedio Miloša Kovača, kome je istekao jednogodišnji ugovor.

Bošković je proslavljeni crnogorski košarkaš koji je osim u Budućnosti nastupao i za Crvenu zvezdu, FMP Železnik i Makabi Haifu.

"Hvala upravi kluba jer je to meni prvi trenerski posao i stvarno sam im zahvalan jer su mi povjerili jedan značajan projekat. Ne bih sada o ambicijama, osim mogu da kažem da klub treba da se postavi kao ozbiljan učesnik Jadranske lige i bude baza za regrutovanje reprezentativki", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da još nije određen sastav stručnog štaba, navodeći das će on biti poznat za nekoiliko dana.

Saopšteno je da su čelnici kluba dogovorili nastavak saradnje sa Marinom Vučetić i Milicom Milošev, kao i da je prvi profesionalni ugovor potpisala juniorska reprezentativka Vanja Mudreša.

Potpisani su ugovori i sa Irenom Matović i Amerikankom Šonom Teri.

Matović, koja ima crnogorski pasoš, igra na poziciji dva i tri, a prošle sezone igrala je za Partizan. Igrala je i za Vojvodinu i Hapoel.

"Izuzetano mi je drago što ću ove godine braniti boje Budućnosti. To je bila moja želja, a i privatno sam imala obaveze u Podgorici. Nadam se će ove sezona biti uspješna, kao i prošla, možda i uspješnija. Nadam se da ću ispuniti sva očekivanjai da ćemo jurišati na trofeje u svim takmičenjima u kojim nastupamo", rekla je Matović.

Matović je, komentarišući šanse da nastupi i u crnogorskoj reprezentaciji, kazala da se sa sestrom dogovorila da nakon referenduma ne nastupaju ni za Crnu Goru ni Srbiju.

"Rođena sam u Baru, a posljednjih 15 godina živimo u Novom Sadu. Sa sestrom sam se dogovorila da nakon referenduma ne nastupamo ni za jednu reprezentaciju. Ne znam, davno je to bilo. Moguće je, nikada se ne zna", rekla je Matović.

Amerikanka Šona Teri ima 23 godine, igra na pozicijama četiri i pet, a nastupala je u NCAA ligi, za univerzitet Zapadna Karolina.

Imala je prosjek od 12 poena i osam skokova, a bila je proglašena za najboljeg blokera prve divizije.

Saopšteno je da je podgorički klub zaintersovan za dvije mlade reprezentativke Jelenu Vučetić i Jovanu Pašić.

Ekipu su, nakon isteka jednogodišnjeg ugovora, napustile i Hejli Lenkster, Ana Radović i Milica Deura.

Podgorički klub je danas produžio ugovor sa generalnim sponzorom, kompanijom Vezuv Volkano na još godinu.

Komercijalni direktor kompanije Vezuv Volkano Marijana Racković ja da ima veliko zadovoljstvo da u ime kompanije može objaviti nastavak saradnje sa podgoričkim klubom.

"U protekloj godini bili smo ispunjeni ponosom jer nijesmo mogli imati bolju promociju od one koju su svojim igrama i rezultatioma ostvarile djevojke iz Budućnost Volkana. Odluka o produžetku saradnje bila je laka, jer vjerujem u zajedničkii uspjeh", kazala je Racković.

Ona je poželjela da i u narednoj sezoni bude uspjeha i novih pobjeda i da one budu ostvarene sjajnim igrama u fer-plej atvosferi.

Direktor Zoran Vujičić kazao je da je na obostrano zadovoljstvo postignut dogovor o produžetku saradnje o generalnom sponzorstvu.

"Budućnost je prošle sezone ostvarila jedan od najvećih uspjeha u istoriji kluba, plasmanom na finalni turnir Međunarodne ženske regionalne lige i osvajanjem tri trofeja – nacionalnog prvenstva I Kupa i Jadranske lige. Uspjeh dobija na važnosti jer je ostvaren sa najmlađim sastavom. Posebno nas raduje što je osam naših igračica bilo u reprezentativnim selekcijama Crne Gore", rekao je Vujičić.

Bonus video: