Bošković: Očekujem da nastavimo seriju pobjeda

Božica Mujović neće igrati zbog povrede, a pod znakom pitanja je i nastup Aleksandre Dobrović, koja ima temperaturu.
50 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Volkano, Foto: Zoran Đurić
Budućnost Volkano, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.02.2015. 12:29h

Ligaški dio Regionalne lige, košarkašice Budućnost Volkan zatvaraju duelom protiv Plej-ofa.

Sarajke u prethodnih devet mečeva nisu osjetile slast pobjede i trebalo bi da se desi čudo, pa da odnesu bodove iz "Morače”.

Bez obzira na tu činjenicu, u redovima crnogorskog šampiona maksimalno ozbiljno shvataju ovaj duel.

"Očekujem da nastavimo seriju pobjeda, ali nje nećemo doći lako. Po stanju na tabeli reklo bi se da će to biti lagan meč, ali iz iskustva prvog međusobng duela to neće biti lagan duel. Imali smo sa njima dosta problema i u utakmici moramo ući maksimalno i bez potcjenjivanja. Plej-of je solidna ekipa, puna mladih i talentovanih igračica, koje žele da se pokažu u najboljem svjetlu. Mi nemamo drugog izlaza, osim da idemo na pobjedu. Očekujem da odigramo na našem nivo i da ostvarimo pobjedu”, naglasio je Goran Bošković, trener Podgoričanki.

Da li će Budućnost Volkano na kraju biti prva ili druga, zavisi i od ishoda meča Venecija - Medveščak.

U slučaju pobjede Italijanki do 25 razlike, "plave” će u četvrtfinale sa najbolje startne pozicije.

"Priželjkujemo taj ishod, ali bez obzira kako se završi taj duel, mi ćemo ići na pobjedu. Međusobno samo bolji i od Venecije i od Medveščaka i pravda bi bila da budemo prvi, a najrealnije je i da budemo prvi”, jasna je Bošković.

Amerikanka Šona Teri bila je kratka, uz napomenu da se nada novom trijumfu.

"Moramo od prvog minuta nametnuti svoj stil igre, od prvog skoka da se igra agresivno. U Sarajevu su igralu zonu tako da se moramo prilagoditi na nju. Moramo igrati agresivno, svoju igru i u tom slučaju neće biti problema”.

Milena Bajić cijeni Plej-of, ali je sigurna da je kvalitet na strani nje i saigračica.

"Plej-of ima mladu ekipu, a na našoj strani je timska igra. Bolji smo od njih, ne očekujem da će se lako predati. Naporno smo trenirali mislim da sve osim pobjedu bilo bi veliki iznenađenje”, zaključila je Bajić.

Pred ovaj meč, kadrovska situacija nije najbolja. Božica Mujović neće igrati zbog povrede, a pod znakom pitanja je i nastup Aleksandre Dobrović, koja ima temperaturu.

Meč se igra u četvrtak od 18 sati, a ulaz je slobodan.

Bonus video: