Bošković: Trofej WABA lige kruna četvorogodišnjeg rada

"Najveća zasluga pripada igračicama. Zadovoljan sam kako su se ponašale i trenirale u prethodnom periodu. Zahvalnost stručnom štabu, uradili su veliki posao", kazao je Bošković
64 pregleda 0 komentar(a)
ŽKK Budućnost press, Foto: Mina
ŽKK Budućnost press, Foto: Mina
Ažurirano: 27.03.2018. 11:56h

Finale je garancija za trofej u WABA ligi kada su u pitanju košarkašice Budućnost Bemaxa. Tako je bilo 2016. godine u Podgorici, “plave” su isti rezultat u regionalnoj ligi ponovile proteklog vikenda u bugarskoj Montani, i domogle se drugog pehara u ovom takmičenju. Preostala tri učešća na fajnl-foru WABA lige u preteklih pet godina završena su u polufinalu…

"Odigrali smo izvanredno, u odbrani i napadu. Nepodijeljeno mišljenje učesnika turnira i svih koji su radili je da smo zasluženo osvojili turnir i stigli do našeg drugog trofeja", istakao je trener “vučica” Goran Bošković.

Budućnost Bemax je u polufinalu porazila domaću Montanu (76:67), a onda u finalu sada već bivšeg prvaka, slovenačko Celje (71:68).

"Pominjati samo ovaj fajnl-for bili bi nezahvalno, treba pomenuti sve četiri godine. Ništa ne dolazi preko noći, to je sistematski trud i ulaganje, to je kruna četvorogodišnjeg ili čak i sedmogodišnjeg rada. Hvala rukovodstvu kluba na svemu urađenom prema meni u prethodne četiri godine. Od prvog dana trenerskog posla imao sam apsolutnu autonomiju u vođenju ekipe i dovođenju igračica. To u današnje vrijeme je rijetkost. Najveća zasluga pripada igračicama. Zadovoljan sam kako su se ponašale i trenirale u prethodnom periodu", dodao je Bošković.

Bošković je izrazio zahvalnost i stručnom štabu, koji je “uradio veliki posao”, te sponzorima kluba, istakavši da je “projekat Bemax liga osnovnih škola najbolji sportski projekat ikada, koji prevazilazi sportske okvire”.

"ŽKK Budućnost Bemax predstavlja brend u region i šire", kazao je Bošković.

Kapitenka Podgoričanki Božica Mujović bila je najbolja igračica (MVP) fajnl-fora u Montani sa prosjekom od 19 poena po meču.

"Hvala svim na podršci, saigračicama i čestitam na trofeju. Nije mala stvar osvojiti trofej regionalnog takmičenja. Prošle godine nam je izmakao, zasluživali smo i tada, ali su nam se desili pehovi. Ova sezona je kruna rada. Hvala rukovodstvu koje nam je obezbijedilo navijače, djevojčice koje igraju košarku. Bile su svim srcem uz nas i u polufinalu nam je to mnogo pomoglo", kazala je Mujovićeva

Šef stručnog štaba Budućnosti pohvalio je odluku sponzora koji je na finalni turnir poveo 50 djece i zahvalio im “na izvnrednoj podršci, a prije svega na ponašanju”.

"Srećna sam i ponosna na djevojke, na trenera, stručni štab i klub što smo osvojili trofej regionalne lige. Naporno smo trenirale da bismo došle do trofeja. Imale smo dosta vremena da se spremimo, ispoštovale smo sve što je trener tražio od nas. Izašle smo na teren i borile se do kraja. Hvala klubu na organizaciji i navijačima, koji su bili uz nas", kazala je bek “plavih” Nikolina Babić.

Krilo Kristina Topuzović zahvalila se svima koji su ih podržavali tokom cijele sezone, posebno na početku kada je bilo dosta oscilacija.

"Tamara Kapor i ja zbog povreda nijesmo bile tu na početku sezone, ali čim smo se priključile trudile smo se da se što brže uklopimo u sistem i što brže im pomognemo. Neopisiv je osjećaj osvojiti finalni turnir, čestitam svim djevojkama na uspjehu", kazala je Topuzovićeva.

Bonus video: