Bošković želi dobru igru svog tima

Budućnost Bemaks i Medveščak odigraće sjutra u Podgorici utakmicu posljednjeg, šestog kola Super lige Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.
1 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Ažurirano: 10.02.2016. 17:23h

Sa obezbijeđenim prvim mjestom u ligaškom dijelu takmičenja, zahvaljujući prošlonedjeljnoj pobjedi u Beogradu protiv ekipe Radivoja Koraća, za košarkašice Budućnost Bemaksa je večerašnji meč sa Madveščakom, u posljednjem kolu Superlige Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige, bez velikog rezultatskog značaja.

"To jer satisfakcija za sve što smo uradili u dosadašnjem dijelu takmičenja. Potpuno je zasluženo, bili smo najkonstantniji i da smo igrali najbolju košarku, iako smo bili opterećeni brojnim pehovima. To sada uspjeh podiže na još veći nivo", kazao je trener Podgoričanki Goran Bošković.

Iako bez suštinskog takmičarskog značaja, meč protiv Medveščaka je za “plave” prilika da se hrvatskom timu revanširaju za jedini poraz u dosadašnjem toku sezone u ovom takmičenju.

"Dužnici su nam, ali ne razmišljamo o revanšu. Nadigrali su nas u Zagrebu i jedini su nas dobili ove sezone. Ekipa još nije fit, Amerikanka Eboni Henri neće igrati, dok je nastup Jovane Popović pod znakom pitanja. Očekujem da do odigramo dobru utakmicu bez opterećenja", dodao je Bošković.

Reprezentativni plejmejker Božica Mujović kazala je da će njene saigračice i ona u meč ući maksimalno motivisano, iako utakmica nema rezultatski značaj.

"Igraćemo maksimalno motivisano i potrudićemo se da se revanširamo Medveščaku za jedini poraz. Ovaj meč biće i dobra provjera za fajnl-for", rekla je Mujović.

Budućnost Bemaks je u Superligi ostvarila četiri pobjede i poraz. Savladala je po dva puta Triglav (69:61, 63:55) i Radivoj Korać (64:57, 74:54), a jedini poraz doživjela je od Medveščaka (73:56).

Isti učinak ima i Medveščak, koji je jedini poraz doživio službenim rezultatom od Čelika.

"Nadam se da ćemo pred našem publikom odigrati dobar meč, iako ćemo ponovi biti oslabljeni", istakla je talentovana juniorka Budućnosti Milena Jakšić.

Sjutrašnji duel u dvorani “Morača” počinje u 19 sati.

Bonus video: