Brejk Zvezde protiv Partizana, u "Pioniru" tuča igrača i incidenti

Utakmicu su, međutim, obilježili brojni incidenti, te dva prekida, a zbog opšte tuče na terenu početkom posljednje četvrtine isključena je većina igrača oba tima
11 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2014. 23:40h

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji Superlige protiv Partizana, pošto su u kao gosti u beogradskom "Pioniru" pobijedili sa 97:88 (24:15, 21:17, 21:30, 31:26).

Utakmicu su, međutim, obilježili brojni incidenti, te dva prekida, a zbog opšte tuče na terenu početkom posljednje četvrtine isključena je većina igrača oba tima, pa su meč nastavila trojica igrača crno-bijelih i petorica košarkaša Zvezde. Tada je Zvezda vodila sa 69:64.

Partizan je susret nastavio sa Milenkom Tepićem, Bogdanom

Bogdanovićem i Žofrijem Lovernjom, dok su za Zvezdu igrali Raško Katić, Marko Simonović, Oliksandr Lipović, Nikola Rebić i Čarls Dženkins.

Utakmica je završena sa šest igrača na terenu, pošto su u međuvremenu Katić i Bogdanović isključeni zbog pet ličnih greška.

Tuča poslije koje je utakmica prekinuta prvo je izbila između Nikole Milutinova i Demarkusa Nelsona, nakon čega su gotovo svi igrači ušli u obračun, stolice su ulijetale na teren, a košarkaši Zvezde su otišli u svlačionicu.

Susret je na 10-ak minuta bio prekinut i u trećoj četvrtini, pošto je trener Partizana Duško Vujošević poslao svoje igrače u svlačionicu nezadovoljan suđenjem.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Čarls Dženkins sa 16 poena, dok je Demarkus Nelson postigao 12. Partizan je predvodio Bogdan Bogdanović sa 34 poena.

Radonjić: Borba je samo za titulu, ne za život i smrt

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da nije bilo lijepo na večerašnjoj utakmici sa Partizanom i da dueli ta dva kluba treba da se svode na borbu za titulu, a ne za život.

"Nije bilo lijepo biti na parketu, prvo zbog dešavanja, pa i život je bio ugrožen. Ko zna na šta je moglo da se izrodi. Borba je samo za titulu, nije borba na život i smrt. Ja bih sigurno čestitao Partizanu. I mi možemo da pričamo o sudijama, ali nećemo. Bar ja neću", rekao je Radonjić novinarima poslije utakmice u hali Pionir.

"Ovo je bilo sramno, način na koji se izdešavalo, ne priliči...Nisam previše iznenađen, nekako se provlačilo da će se ovo desiti, iako se pokušavalo da se spusti lopta. Sve to što je bilo je nešto što sam ja i ranijih godina imao prilike da gledam. Nisam imao priliku da učestvujem u ovakvom spektaklu", kazao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, igrači sa klupe su bili dovoljno jaki da izdrže pritisak, jer dvojica do povratka igrača drugi put na teren nisu ulazila u igru.

"Nije bila jednostavna situacija zbog okolnosti da su dva igrača prvi put ušla na parket i da je trebalo da se adaptiraju na odbranu za koju smo znali kako će da izgleda, pa smo išli na šut, pa smo to iskoristili, ali smo u tim trenucima manje-više sve pogađali. Nije

bilo to nimalo jednostavno ni za trenera, ni za igrače, pogotovo za one koji su prvi put ušli protiv Partizana", ocijenio je Radonjić.

Trener crveno-bijelih je istakao da je "jako zadovoljan" kako su njegovi košarkaši odigrali utakmicu.

"Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali. Bilo je mečeva do sada, ali nijednom nismo krenuli ovako, igrali kvalitetno u oba pravca i kontrolisali dešavanja. Bili smo apsolutno spremni na reakciju, ali smo držali sve pod našom kontrolom do situacije kada se desio izlazak sa terena, gde nastupa nešto što je bila ideja izlaska.

Nismo pali do te mere da bi se Partizan vratio u igru. Reagovali smo i na to i dobili bismo meč", rekao je Radonjić.

Vujošević: Za tenziju krive vođe navijača Zvezde na vlasti

Trener Partizana Duško Vujošević ocijenio je da su sve tenzije u domaćoj košarci proizvod "koncepta" da se crno-bijeli "bace na prosjački štap", i da je to počelo kada su "vlast u zemlji preuzele vođe navijača Crvene zvezde".

Vujošević je krivio sudije da su sprečavale njegov tim da se približi i da su izazivale loše reakcije.

"U suštini, sve ovo je plod jedne ogromne tenzije koja proizilazi iz koncepta da se Partizan baci na prosjački štap. Da li sa idejom da se rasproda ovaj tim, i da odem ja, kao neko ko objavljuje ovakve stvari, umjesto da ćuti i da dozvoli da se te stvari dešavaju nijemo", rekao je Vujošević.

"Zamislite ovaj tim bez svih ovih igrača i bez mene. E, onda će da bude realizovan koncept onih koji su ga uspostavili. Onda će Zvezda da bude zaista velika i košarka da bude onakva kakva treba da bude", dodao je on.

Vujošević je kazao da tenzije ne izaziva on, već da su nastale od kada su "vođe Zvezdinih navijača uzele vlast u Srbiji".

"Tenzije ne izazivam ja, već nastaju od trenutka kada su vođe Zvezdinih navijača uzele vlast u Srbiji, počele na vladajuća mjesta da postavljaju ljude po kriterijumu da su strastveni navijači Zvezde, i vode ovu zemlju, pogotovo ovaj sport, u sunovrat. Neke stvari ne mogu da se kažu na lijep način, niti diplomatiskim rječnikom.

Jednostavno, čovjek može da osjeća šta je pravedna stvar i da stane iza toga, ili da vodi računa o svom konformizmu i hedonizmu i da o tome ne priča", rekao je Vujošević.

Prema njegovim riječima, igrači su pod tenzijom i pritiskom.

"Igrači su pod tenzijom i pritiskom, ničije strpljenje nije beskonacnco. Ako nekome treba takva titula, mi je pod jedan nećemo priznati, a pod dva, vidjećemo...", dodao je Vujošević.

Naredna utakmica finala igraće se u ponedjeljak, a domaćin će biti Crvena zvezda.

Galerija

Bonus video: