Brza predaja Podgoričana u "Pioniru"

Ono što bi trebalo jako da ih zabrinjava jeste podatak da ih je beskrvna i malodušna igra dovela u vrlo tešku poziciju kadaje u pitanju plasman na finalni turnir
50 pregleda 16 komentar(a)
Vitkovac, Foto: BETAPHOTO
Vitkovac, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 19.01.2013. 22:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Sinoć su svi srećni i zadovoljni napustili “Pionir” - košarkaši Budućnosti jer su izgubili sa samo 13 poena razlike, igrači Partizana jer su ostvarili još jednu laku i ubjedljivu pobjedu nad ekipom koja je mogla možda da ih izgura i sa fajnl-fora, a policija jer navijači dvije frakcije domaćeg kluba nijesu napravile incident.

Naravno, najmanje razloga za zadovoljstvo imaju gosti, ali s obzirom na to da su se predali već poslije nekoliko minuta, nemaju apsolutno nijedan valjani razlog da budu previše razočarani.

Međutim, ono što bi trebalo jako da ih zabrinjava jeste podatak da ih je beskrvna i malodušna igra dovela u vrlo tešku poziciju kadaje u pitanju plasman na finalni turnir.

Iako to i nije bio cilj Budućnost Volija prije početka sezone, dobre igre u sezoni nametnule su i tu opciju kao realnu, ali drugi ubjedljivi poraz od Partizana čini se da je napola zatvorio vrata plasmana na završni turnir.

Zaista je nesvatljivo kako ekipa koja je tokom čitave sezone svakom zadavala mnogo problema (osim Partizan u prvom meču u Podgorici), u prvom poluvremenu šutne sedam puta za tri poena i ne pogodi nijednom i kako u tih 20 minuta nema nijednu jedinu asistenciju (svega dvije uhvaćene lopte).

Samo zahvaljujući tome što je Partizan malo smanjio tempo zahvaljujući velikoj razlici, Podgoričani su tokom većeg dijela meča razliku držali između minus 13 i 20 poena, ali ni konačna statistika nije mnogo bolja - od 16 pokušaja iza linije 6,75, samo je Strahinja Milošević jednom pogodio, gosti su meč završili sa svega tri asistencije i sa čak 15 skokova manje od protivnika.

Samo dva igrača koja su bila na određenom nivou potrebnom za ovaj meč (dobri Aleksa Popović i solidni Strahinja Milošević), premalo je da bi se iole pariralo ekipi koja pretenduje da bude i šampion ABA lige.

Činilo se na startu meča da će „plavi” odigrati dobro i da bi mogli da naprave iznenađenje, jer su u 4. minutu poveli 8:3.

Nažalost, kasnije se ispostavilo, bilo je to sve što su uradili u ovom meču. Partizan je zaigrao mnogo bolje, napravio je seriju 13:0, preokrenuo na 16:8 i više nije bilo dileme oko konačnog pobjednika.

Meč je definitivno riješen na startu druge četvrtine. Domaći tim je serijom 10:1 otišao na 28:12 i nakon toga je rutinski odradio posao.

Kada je u 23. minutu Davis Bertans pogodio trojku za plus 20 (43:23), činilo se da Podgoričanima prijeti debakl.

Partizan je, međutim, smanjio ritam, pa je Budućnost Voli uspjela do kraja meča da ublaži poraz...

Bonus video: