Budućnost Bemaks sa Primorjem, Lovćen protiv Nikšića

Trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, kazao je da su oba domaća trofeja obaveza podgoričkog tima.
80 pregleda 0 komentar(a)
Kup Crne Gore za košarkašice, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Kup Crne Gore za košarkašice, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 15.03.2016. 13:13h

Košarkašice Budućnost Bemaksa u polufinalu Kupa Crne Gore igraće protiv hercegnovskog Primorja, dok će se Lovćen sastati sa ekipom Nikšića, odlučeno je danas žrijebbom.

Turnir će u petak i subotu biti odigran u Herceg Novom.

Trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, kazao je da su oba domaća trofeja obaveza podgoričkog tima.

"Pristupićemo maksimalno, iako zbog slavljeničke atmosfere poslije osvajanja regionalne lige još nijesmo u trenažnom procesu. Osvajanje oba domaća trofeja je obaveza Budućnost Bemaksa i očekujem da opravdamo ulogu favorita. Nadam se da će publika ispratiti finalni turnir", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

Trener hercegnovskog tima, Dragan Prga, kazao je da je Primorje plasmanom na finalni turnir napravilo veliki uspjeh.

"Za nas je iznenađenje što smo uopšte na turniru, jer smo eliminacijom Jedinstva u četvrtfinalu napravili podvig. Našu ekipu čine kadetkinje i dvije juniorke. Nama je sve isto sa kim igramo u polufinalu", kazao je Prga.

Prema riječima trenera Nikšića, Mirka Baletića, cilj njegovog tima uoči sezone bio je plasman u finale u oba domaća takmičenja.

"Sada o tome ne razmišljamo zbog teške finansijske situacije. Cilj nam je da nekako završimo sezonu do kraja, a rezultatom se ne opterećujemo", kazao je Baletić.

Trener Lovćena, Zoran Kašćelan, kazao je da njegov tim čine djevojčice od 15 i 16 godina.

"Ekipu smo pojačali sa dvije Amerikanke jer je ostatak sastava izuzetno mlad. To su perspektivne košarkašice koje su budućnost kluba. Turnir je za nas dobra priilika da se izmjerimo sa ostalima i vidimo gdje smo u odnosu na početak sezone", kazao je Kašćelan.

U polufinalu, u petak u 17 sati i 30 minuta, sastaće se Lovćen i Nikšić, dok će dva sata kasnije rivali biti Budućnost Bemaks i Primorje.

Finalni meč na programu je u subotu.

Trofej brane košarkašice Budućnost Bemaksa, a u prošlogodišnjem finalu na Cetinju bile su bolje od Lovćena 83:67.

Podgorički tim posljednje četiri godine osvajao je crnogorski Kup, a najbolji u tom takmičenju bio je i 2007. i 2008. godine.

Bonus video: