Budućnost Bemaks za finale igra sa Kvarnerom u subotu

Budućnost Bemaks će u polufinalu, u subotu u 18 sati i 30 minuta, igrati sa Kvarnerom, dok će drugog finalistu odlučiti duel Medveščaka i Radivoja Koraća (16)
74 pregleda 1 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Ažurirano: 10.03.2016. 11:26h

Budućnost Bemaks želi da i na finalnom turniru odbrani domaći teren i prvi put u klupskoj istoriji osvoji trofej Međunarodne regionalne košarkaške lige (MZRKL), kazao je trener podgoričkih košarkašica Goran Bošković.

Podgorica će u subotu i nedjelju biti domaćin finalnog turnira, na kojem će, osim crnogorskog prvaka, učestvovati beogradski sastav Radivoj Korać, zagrebački Medveščak i riječki Kvarner.

Budućnost Bemaks će u polufinalu, u subotu u 18 sati i 30 minuta, igrati sa Kvarnerom, dok će drugog finalistu odlučiti duel Medveščaka i Radivoja Koraća (16).

Finale, kao i meč za treće mjesto, na programu su u nedjelju.

Bošković je kazao da je podgoričkom timu finalni turnir kruna sezone.

"U prethodnom periodu imali smo izvanredne rezultate, u većem dijelu igrali smo odličnu košarku. Sami smo se nametnuli kao ozbiljna ekipa, koja igra ozbiljnu i kvalitetnu košarku. Ciljevi su jasni, da odbranimo domaći teren i sve ono što smo kvalitetno uradili u prethodnom periodu", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je istakao da su problemi sa povredama uslovi da ne bude ispunjen zacrtani plan priprema.

"Posebno kada su u pitanju ripremne utakmice, ali bez obzira na to očekujem da budemo maksimalno spremni u subotu veče. Cilj je da sublimiramo sve kvalitetno što smo radili tokom sezone i pokažemo karakter koji nas je krasio. Na turnir niko ne dolazi da bude posljednji ili treći, već da igra finale i osvoji trofej. Moramo maksimalno da pristupimo u oba meča, iako nas svi proglašavaju za favorita nije lako to opravdati", kazao je Bošković.

On je kazao da su djevojke spremne i da očekuje da već u prvom meču svima stave do znanja šta žele.

"Marina Vučetić neće igrati zbog bolesti, njen povratak je upitan za duže vrijeme. Amerikanka Henri se bolje osjeća, vratila se u trenažni proces, kao i Jovana Popović. Božica Mujović je imala probleme sa koljenima, to nije ni sada sjajno, ali će vjerujem sve biti u redu do subote", rekao je Bošković.

On je pozvao ljubitelje košarke da dođu u dvoranu Morača i podrže Budućnost, navodeći da su to košarkašice radom i rezultatom zaslužile.

Kapiten Ivana Mugoša, kazala je da je Budućnost Bemaks bez obzira na probleme sa povredama pripremni period iskoristila na najbolji način.

"Sve ekipe na fajnl foru su ozbiljne i nema lakog protivnika. U polufinalu nas čeka Kvarner koji, kao i mi, želi titulu. Očekuje nas težak meč i neće biti ništa drugo, osim maksimuma, dovoljno za pobjedu. Spremne smo da damo svoj maksimum i ostvarimo istorijski uspjeh", rekla je Mugoša.

Predsjednik podgoričkog kluba, Zoran Vukčević, kazao je da je sve spremno za uspješnu organizaciju turnira.

"Očekujem da spektakl ženske košarke i ukupno sporta u Crnoj Gori. Finalni turnir će okupiti ukupno 12 ekipa, jer će se, osim u seniorskoj, takmičiti i po četiri kluba u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. To je dokaz da MZRKL ima dobru osnovu i da vodi računa o budućnosti ženske košarke u zemljama regiona", rekao je Vukčević.

On je naglasio da je Budućnost Bemaks plasmanom na finalni turnir na sportskom planu ostvarila plan i ispunila zacrtani cilj.

"Vjerujem da će stručni štab i košarkašice učiniti sve da osvojimo trofej, što bi bilo značajno za budućbost crnogorske ženske košarke. To je i dodatni motiv za mlade djevojčice da se bave sportom", kazao je Vukčević.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da će gosti podgoričkog kluba biti sve škole košarke i ženski klubovi u Crnoj Gori.

"Obezbijedili smo organizovani prevoz za sve škole košarke iz Podgorice i klubove iz svih gradova, podijelićemo više od hiljadu majica. Prilika je da toj djeci pokažemo da je dobro da igraju košarku i motivišemo ih da se bave sportom", rekao je Vukčević.

Saopšteno je da je oba dana ulaz u dvoranu besplatan.

Bonus video: