Budućnost Bemax jača za Amerikanku Holivej

Prije Holivej, Budućnost je angažovala srpsku internacionalku Sanju Orozović i mlade snage iz Lovćen Bemaxa, Draganu Živković i Anđelu Bigović.
92 pregleda 1 komentar(a)
Rejčel Holivej
Rejčel Holivej
Ažurirano: 29.08.2017. 20:43h

Košarkašice Budućnost Bemaxa u narednoj sezoni biće jače za Amerikanku Rejčel Holivej, objavljeno je na sajtu Međunarodne ženske košarkaške lige (WABA).

Holivej stiže iz WNBA lige, iz ekipe Atlante drim, igra na poziciji centra i ima 23 godine.

Amerikanka je ovog ljeta (bila je u ekipi sa najboljom peticom na svijetu, Španjolkom Sanćo Litl). Za Atlantu drim odigrala sedam utakmica na kojima je bilježila po 1,3 poena, 1,3 skokova i 0,3 blokada prosječno po meču, prije nego je u julu napustila klub. U prvoj sezoni u Atlanti je nastupila na 32 meča...

Holivej je četiri sezone bila igračica na poznatom Rutgers koledžu, sa kojim je igrala u američkoj NCAA ligi, nakon čega je od Atlante i draftovana u drugoj rundi, kao ukupno 13. igračica.

Amerikanka je, osim u WNBA ligi, prošle sezone igrala u dvije najjače evropske lige. Prvi dio sezone igrala je za tursku ekipu Girne Universitesija, da bi u januaru pojačala španski Hola Madrid.

Crnogorski šampion u odnosu na prošlu sezone podmladio je tim, jer su otišle Aminata Fol, Biljana Stjepanović i Irena Matović, dok će cijelu sezonu zbog porodičnih obaveza propustiti Marina Pejović, a zbog povreda prednjih ukrštenih ligamenata veći dio sezone pauziraće Kristina Topuzović, Tamara Kapor i Violeta Lazarević.

Prije Holivej, Budućnost je angažovala srpsku internacionalku Sanju Orozović i mlade snage iz Lovćen Bemaxa, Draganu Živković i Anđelu Bigović.

Bonus video: