Budućnost Bemax sjutra protiv Montane u generalnoj provjeri za fajnl-for

Obje ekipe obezbijedile su plasman na finalni turnir, a bolji iz podgoričkog duela superligaško takmičenje završiće kao drugoplasirani.
51 pregleda 0 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.03.2018. 18:30h

Ako se ne dogodi kakvo veliko iznenađenje sjutra u Zagrebu, i Celje izgubi meč na gostovanju protiv “fenjeraša” Trešnjevke, za košarkašice Budućnost Bemaxa će sjutrašnji duel kod kuće protiv Montane (18 časova) biti i generalna provjera za polufinale fajnl-fora, u kojem bi trebalo da se sastanu upravo podgorički tim i domaćin završnog turnira u Bugarskoj.

Oba tima trenutno imaju po devet pobjeda i četiri poraza, na diobi su drugog mjesta, i samo Budućnost može do prvog mjesta ako Celje izgubi (zbog boljeg međusobnog odnosa), a ne može gore od trećeg mjesta, dok Celje može biti drugo i treće, što znači da će večerašnja utakmica biti više stvar prestiža…

"Ulazimo u meč ozbiljno, da, i pored svega, dođemo do još jedne pobjede i tako na pravi način završimo nastup u Superligi, kako bismo u pobjedničkoj seriji dočekali fajnl–for. Ovo je po svemu sudeći i par u polufinalu WABA lige, tako da će biti interesantno, koliko će se kriti karte, kako će oni nastupiti, a kako mi. Još ni sam ne znam da li da isprobamo sve neke varijante", kaže trener Podgoričanki Goran Bošković.

Montana je dobila prvi međusobni duel, pred svojim navijačima, sa 67:61.

"Kao i uvijek, ulazimo meč maksimalno angažovano, iako smo svjesne da nema rezultatskog značaja. Želimo pobjedu, mada smo svjesne da neće biti lako. Montana je dobra ekipa, ima dosta kvalitetnih igračica, posebno su jaki na centarskim pozicijama, ali ključ uspjeha biće naša odbrana", rekla je Nikolina Džebo.

Bošković kaže da je zdravstveni bilten u njegovoj ekipi bolji, ali i da se pazi kako bi sve igračice ostale zdrave za završni turnir.

"U dobroj smo formi, nadam se da nastavku pozitivne serije, kako bi u što boljem raspoloženju dočekali fajnl-for. Pozvala bih publiku da dođe i da nam pomogne u posljednjem meču ove sezone u Podgorici", rekla je Andrea Jovićević.

Bonus video: