Budućnost gostuje Cedeviti

Nastojaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže za pobjedu, što bi nam mnogo značilo za nastavak takmičenja", kaže reprezentativni bek Vladimir Mihailović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2011. 20:41h

Jači za Milana Miloševića, koji je uspješno registrovan, košarkaši Budućnost Volija otputovali su u Zagreb, gdje će petak veče (18 časova) u okviru premijernog kola ABA lige odmjeriti snage sa Cedevitom.

Podatak da je ekipa Dražena Anzulovića uspjela u kvalifikacijama za Evrokup da eliminiše francuski Šalon, jasno pokazuje kvalitet koji ima. Sa druge strane, Podgoričani su drastično promijenili tim, stiglo je osam novih igrača i potrebno je vrijeme da stvari legnu na svoje mjesto.

Pojedini dijelovi meča sa Lietuvos ritasom pokazali su da Podgoričani imaju kvalitetnu ekipu, a prilika da to dokaže pruža se na parketu dvorane „Sutinska vrela“.

"Očekuje nas izuzetno težak zadatak. Cedevita je odličan tim, pokriven sa po dva vrhunska igrača na svakoj poziciji. Mi u utakmicu ulazimo sa željom da damo maksimum, kao što će biti slučaj u svakom duelu koji budemo igrali. Nastojaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže za pobjedu, što bi nam mnogo značilo za nastavak takmičenja", kaže reprezentativni bek Vladimir Mihailović.

Zagrepčani imaju sigurno jedan od najiskusnijih, ako ne i najiskusniji sastav. To je, uz indivindualni kvalitet, i najveći adut Cedevite.

"Glupo je komentarisati pojedinačni kvalitet igrača Cedevite, poput Matjaža Smodiša, Donteja Drejpera... Imaju sigurno jednu od najboljih ekipa u ligi. Nastojaćemo da im se kolektivnom igrom suprotstavimo i da njihov pojedinačni kvalitet pokušamo da svedemo na najmanju moguću mjeru", dodaje Mihailović.

U svim utakmicama regionalne lige prethodnih sezona, crnogorski šampion je bio prepoznatljiv kao ekipa koja igra jednu od najboljih odbrana u čitavom jadranskom karavanu. To će i ove sezone biti adut izabranika Dejana Radonjića.

"Veoma je važno da im ne dozvolimo da od starta nametnu svoj stil igre, jer će onda biti još teže, već jakom odbranom da tražimo šansu za lake poene. Moraćemo svih 40 minuta da igramo maksimalno angažovano i koncentrisano, ako želimo da dođemo u situaciju da slavimo", zaključio je Mihailović.

Petak

Cedevita – Budućnost Voli (18.00)

Subota

Zagreb - Partizan (16.30)

Helios - Široki (17.00)

Crvena zvezda - Hemofarm (18.15)

Olimpija - Zlatorog (20.00)

Nedjelja

Radnički - Cibona (20.00)

Ranije

Krka - Makabi 68:83

Bonus video: