Budućnost i Sutjeska u finalu, Podgoričanima se smiješi 11. trofej

"Mornaru želim puno sreće i uspjeha u narednom periodu, a učinićemo sve što je u našoj moći da osvojimo trofej ”, kazao je Radonjić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 21:36h

Košarkaši Budućnosti i Sutjeske plasirali su se u finale Kupa Crne Gore.

U sjutrašnjem finalu u Baru (19 časova), Podgoričani su apsolutni favoriti da se domognu i 11. uzastopnog trofeja od obnove nezavisnosti u Crnoj Gori.

U polufinalnom susretu sa Mornarom, u fantastičnom ambijentu odlično ispunjene dvorane „Topolica”, branilac trofeja je u većem dijelu meča imao problema sa razigranom i poletnom ekipom Mornara.

“Znali smo da nas čeka težak meč ali sam izuzetno zadovoljan što smo uspjeli da savladamo ekipu Mornara i još jednom izborimo finale nacionalnog kupa. Bila je ovo dobra utakmica, odigrana u dobroj atmosferi i čestitao bih mojim košarkašima na zalaganju i trudu koji su pokazali tokom svih 40 minuta. Mornaru želim puno sreće i uspjeha u narednom periodu, a učinićemo sve što je u našoj moći da sjutra osvojimo trofej kupa”, istakao je trener Budućnosti Dejan Radonjić.

Iako su sredinom trećeg perioda Podgoričani poenima Alekse Popovića stigli do najubjedljivije prednosti (61:49), dozvolili su Baranima da fantastičnim izdanjem u posljednjem periodu i trojkom odličnog Jelenića na 16 sekundi prije kraja smanje prednost favorita na svega tri poena. Bilo je 78:75. Budućnost je, ipak, rutinski meč privela kraju sa linije slobodnih bacanja.

“Žao mi je što češće u našoj dvorani nije ovakva atmosfera kao što je bila sada. Rekao sam i prije početka polufinalnih duela da je velika šteta što ovaj meč nije odigran tek u finalu kada bi atmosfera sigurno bila znatno bolja. Dobro smo parirali protivniku u svim segmentima igre, u finišu meča bili na pragu velikog iznenađenja, ali nismo se plasirali u finale. Ovo je dobra uvertira za vjerovatne mečeve u Superligi”, naglasio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

U, makar na papiru, duelu timova izjednačenog kvaliteta, košarkaši Sutjeske potpuno zasluženo su slavili i stigli do velikog uspjeha.

Ulcinjani su vodili samo u uvodnim trenucima, ali su serijom 13:1 Nikšićani već u finišu prvog perioda stigli do osjetnije prednosti (18:9). Poenima izuzetno raspoloženog Nemanje Vranješa stigli su do plus 16 (38:22). Ulcinj je, ipak, na isteku 35. minuta prišao na 56:52, ali je Sutjeska nakon tajm-aut vezala tri trojke i izborila mjesto u finalu.

“Ovo je veliki uspjeh kluba koji je iz Druge lige već ove sezone stigao na prag Superlige, a sada smo ušli i u finale Kupa. Želim da čestitam mojim momcima na velikoj borbi i zalaganju i iskreno smatram da smo potpuno zasluženo stigli do ovog velikog trijumfa - istakao je trener Sutjeske Dušan Dubljević.

Nikšićani su veliku podršku imali i sa tribina solidno ispunjene „Topolice”. Oko 30 najvatrenijih navijača, „vojvoda”, doputovalo je iz sniježnog Nikšića u suncem okupani Bar.

Mornar - Budućnost Voli 77:82 (23:23, 17:19, 13:23, 24:17)

Bar – Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Jokić, Koljenšić (Podgorica), Kaluđerović (Nikšić).

Mornar: Pajović 3, Damjanović, Sarajlija, Miković, Ivanović 5, Skot 13, Jelenić 23, Radosavljević 9, Sekulović, Pavić 2, Vujošević 6, Barović 16.

Budućnost: Dožić, Mihailović 6, M. Popović 1, Milošević 3, Krstović, Vitkovac 17, Dubljević 13, A. Popović 7, Ivanović 25, Rizvić 2, Anderson 8, Nikolić.

Ulcinj - Sutjeska 58:72 (11:18, 13:20, 20:16, 14:18)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 500. Sudije: Dragojević, Šundić i Savović (svi Podgorica).

Ulcinj: Latković 8, Đurišić 9, Kopitović, Klikovac 1, Đeljošević, Lalović 2, Medenica 9, Unkašević 4, Taflaj, Tepavčević 8, Markašević, Đurković 17.

Sutjeska: Kovač 2, Zarubica, Vranješ 21, Jovanović, Grabovica 4, Popović 7, Dragićević 14, Jocović 8, Krivokapić 2, Milošev, Kuveljić 5, Pejović 9.

Galerija

Bonus video: