Budućnost lako do drugog trijumfa

Podgoričani prema očekivanjima slavili u Baru, a u nedjelju u "Morači" treći meč, gdje će "plavi" ovjeriti petu duplu krunu
0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: ANTO BAKOVIĆ
KK Mornar, Foto: ANTO BAKOVIĆ
Ažurirano: 20.05.2011. 20:15h

Košarkaši Mornara u sjajnom ambijentu dobro ispunjene “Topolice” nijesu uspjeli da savladaju favorizovane goste, ali su pružili znatno veći otpor nego što je to bio slučaj u prvom meču u Podgorici.

Ovoga puta, za razliku od prethodnog duela, Podgoričani nijesu imali apsolutnu prednost u skoku, jer je Mornar uhvatio 28, a izabranici Dejana Radonjića 30 uhvaćenih lopti.

Utisak je da je presudilo veće iskustvo gostujućeg tima u momentima kada se lomio meč, ali i dobra igra u trećem periodu koja je praktično otklonila sve dileme.

Nakon furioznog starta domaćih košarkaša i serije 8:0 Budućnost se vrlo brzo vratila u igru, stigla do poravnanja rezultata i od tog trenutka praktično kontrolisala i igru i rezultat do samog kraja.

Tokom prva dva perioda, Mornar je konstantno bio u minusu od deset poena a tu prednost gosti su uvećali nakon odmora.

"Smatram da smo pružili znatno veći otpor gostima nego što je to bio slučaj u prvom meču, ali jednostavno nismo imali kvalitet da im pariramo u onim segmentima igre u kojima su oni najači. Drago mi je što je publika došla u ovako velikom broju, rezultat je 2:0 u seriji, šampion je i ovoga puta pokazao svoje pravo lice i znam da nas ne očekuje lak posao u trećem duelu koji se igra u nedjelju u Podgorici. Ipak, daćemo svoj maksimum i pokušaćemo da produžimo ovu finalnu seriju", istakao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

U trećem periodu igre razigrao se Marko Simonović, većinu od svojih 18 poena postigao u tom periodu, a talentovani Nemanja Radović u samom finišu meča sa nekoliko vezanih poena samo je ublažio konačnu prednost šampionskog sastava iz Podgorice.

Barani su naročito podbacili u šutu za tri poena dok su gosti u tom segmentu igre bili dosta dobri (39 odsto - sedam od 18 šutiranih trojki).

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo da se ponovo vratim u dvoranu u koju sam i napravio prve prave košarkaške korake. Mornar je imao periode dobre igre ali smatram da je presudio naš kvalitet. Vjerujem da će i u trećem meču biti dosta uzbuđenja ali i da titula ipak neće promijeniti vlasnika", istakao je Vladimir Mihailović, bek Budućnosti.

Mornar - Budućnost 72:85 (18:21, 17:22, 16:25, 21:17) Bar - Dvorana “Topolica”. Gledalaca: 1.500. Sudije: Lepetić (Herceg Novi), Dragojević, Koljenšić (Podgorica).

Mornar: Pešić 2, Damjanović 3, Sarajlija 3, Radović 19, Miljković, Ljuić 8, Jelenić 12, Leković, Gagić 10, Vujošević 4, Ivanović 11, Kuveljić.

Budućnost; Mihailović 11, M. Popović 2, A.Popović 11, Barović 2, Otašević 8, Simonović 18, Kadžiulis 11, Dubljević 11, Đukanović 2, Šehović 4, Nešović, Milošević 5.

Bonus video: