Budućnost lako protiv Jedinstva, derbi na Cetinju

Budućnost slavila u Bijelom Polju, a Lovćen i Mornar sjutra na Cetinju igraju derbi 7. kola Superlige
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2011. 22:02h

Premijerni meč 7. kola Superlige košarkaša večeras su odigrali Jedinstvo - Budućnost, a sjutra su na programu preostala dva duela.

Kao što se i očekivalo, Budućnost je lako savladala Jedinstvo u Bijelom Polju. Podgoričani su od starta poveli i na poluvremenu imali 10 poena prednosti (36:26). Razigrani gosti su sredinom treće četvrtine povećali razliku na 25 poena, nakon čega su susret mirno priveli kraju.

Jedinstvo – Budućnost 52:76

Bijelo Polje – Dvorana: “Nikoljac”. Gledalaca: 300. Sudije: Lepetić (Herceg Novi), Vojinović (Nikšić), Koljenšić (Podgorica). Rezultat po četvrtinama: 12:19, 14:17, 5:22, 21:18.

Jedinstvo: Kovačević, Tičević 5, Šekularac, Miljić 3, Damjanović, Omerović 6, Babača 17, Medenica, Petrović 7, Grdinić 6, Milošev 2, Ljuić 6.

Budućnost: Šćekić 8, Mihajlović 8, Popović, Barović 10, Simonović, Kadžiulis 16, Dubljević 10, Đukanović 3, Šehović 8, Mugoša, Nešović 6, Milošević 7.

Lovćen - Mornar (19)

Lovćen je ove sezone odigrao tri meča protiv Mornara i sva tri su Barani riješili u svoju korist. Sada Cetinjani imaju priliku za prvi trijumf koji bi ih još više primakao plej-ofu.

- Favoriti smo, ali očekujem da to opravdamo na terenu. Očekujem da odigramo mnogo bolje nego protiv Ulcinja i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu - bio je kratak šef struke Lovćena Miodrag Kadija, koji konačno može da računa na sve igrače.

Nakon ubjedljivog poraza na domaćem parketu od Budućnosti, košarkaše Mornara očekuje novo iskušenje. Barani su ove godine uspjeli da razbiju „maler“ u mečevima sa Lovćenom koji ih je pratio tokom kompletne prethodne sezone.

- Nema sumnje da je velika želja Cetinjana da nam se revanširaju za poraz koji su doživjeli u Baru. Ipak, ovo će biti duel u kome moji košarkaši neće zaigrati sa velikom dozom respekta koja je bila vidljiva u meču sa Podgoričanima. I upravo u toj činjenici i leži naša prednost. Bez opterećenja možemo doći do važnog trijumfa - naglasio je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Ulcinj - Teodo (19)

Pobjeda protiv Lovćena u gostima dala je krila ekipi Ulcinja pred finiš Superlige. Pred izabranicima Nikole Milatovića je imperativ pobjede u duelu sa nezgodnom ekipom iz Tivta.

- Ovo je za nas izuzetno važna utakmica. Mi smo do sada tri meča izgubili kući, a tri dobili u gostima, tako da imamo imperativ pobjede u ovom meču. Zadatak neće biti nimalo lak, zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta - jasan je strateg Ulcinjana.

Tivćani su u prošlom kolu slavili u Bijelom Polju i najavili da se nisu oprostili od ambicija za plasman u doigravanje.

- Ulcinj je favorit, ali mi ćemo učiniti sve što je do nas da napravimo iznenađenje - kaže Milan Rondović, prvi stručnjak Teoda.

Bonus video: