Budućnost osvojila petu uzastopnu titulu

Imali smo dosta problema tokom cijele sezone, koje su javnosti dobro poznate, ali niko nikada nije odustajao već grabio krunim koracima naprijed - kazao je Marko Simonović, kome je ovo bio oproštajni meč u “plavom” dresu
53 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Boris Pejović
KK Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.05.2011. 19:05h

Očekivano je ostvareno, Budućnost je stigla do pete uzastopne titule prvaka Crne Gore nakon što je u trećem meču finala plej-ofa stigla do trijumfa protiv Mornara.

Barani su parirali do sredine druge četvrtine, a kada su “plavi” pojačali ritam jedina dilema je bila sa koliko razlike će susret riješiti u svoju korist.

- Bila je ovo dugačka i jako uspješna sezona u kojoj smo prema očekivanju odbranili duplu krunu i napravili korak naprijed u NLB ligi. Imali smo dosta problema tokom cijele sezone, koje su javnosti dobro poznate, ali niko nikada nije odustajao već grabio krunim koracima naprijed. Znali smo šta hoćemo, dali smo uvijek sve od sebe i kao kruna toga došli su i rezultati - kazao je Marko Simonović, kome je ovo bio oproštajni meč u “plavom” dresu jer mu ističe ugovor, a karijeru će nastaviti u inostranstvu.

Odlično je Mornar ušao u meč i prvo stigao do vođstva 5:0, a zatim i 14:3 u 5. minutu. Izmjenama je Dejan Radonjić tražio pravu petorku i kada je pronašao, uslijedila je serija domaćina 10:2 i prilazak na minus tri (13:16) u 9. minutu. Ipak, na prvi mini odmor gosti su otišli sa pet poena viška.

Barani su održavali prednost do 16. minuta kada je kod rezultata 31:32, Budućnost do odmora napravila seriju 18:3 i na petnaestominutni odmor otišla sa 13 poena prednosti (48:35).

Već tada je bilo riješeno pitanje pobjednika, a u nastavku rutinskom igrom Podgoričani su održavali ubjedljivu prednost za novo titulu i stavljanje krune na najuspješniju sezonu u posljednjih desetak godina.

- Izuzetno smo zadovoljni sezonom u kojoj smo nastavili praksu pružanja šanse mladim igračima koji su to iskoristili i vratili dobrim rezultatima. Mislim da bi ovakvih klubova trebalo da bude više u Crnoj Gori, jer bi to bila prava dobit za crnogorsku košarku. Mi smo u tom projektu već tri, četiri godine i nadam se da ćemo uspjeti da zadržimo sve igrače, osim Nikole Ivanovića koji ima ponudu od Konektikat,a što nema nijedan evropski igrač, a na njemu je da sam donese odluku - kazao je trener Barana Đorđije Pavićević.

Pobjednički pehar kapitenu Budućnosti Marku Popoviću predao je Veselin Barović, predsjednik Izvršnog odbora KS Crne Gore.

Budućnost - Mornar 105:79 (15:20, 33:15, 32:23, 25:21)

Podgorica - Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 300. Sudije: Vojinović (Nikšić), Savović (Podgorica), Kaluđerović (Nikšić).

Budućnost: Mihailović, M. Popović 9, A.Popović 4, Barović 7, Otašević 1, Simonović 17, Kadžiulis 11, Dubljević 17, Đukanović 3, Šehović 6, Nešović 4, Milošević 26.

Mornar: Pešić, Damjanović, Sarajlija 20, Radović 7, Miković 2, Ljujić 16, Perović 2, Leković, Gagić 5, Vujošević 9, Ivanović 18, Kuveljić.

Bonus video: